31 Ιαν 2024

1η Φεβρουαρίου - 4ωρη στάση εργασίας των ιατρών του Νοσοκομείου Σάμου

Τους λόγους που τους οδηγούν σε 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. εξηγεί στην ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου (Ε.Ν.Ι.Σ.). Θα υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου.

«Έχει ζητηθεί επανειλημμένως προκήρυξη για πρόσληψη ειδικευμένων ιατρών για το Τ.Ε.Π., η οποία μέχρι του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Από τις 76 οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών είναι καλυμμένες οι 37, και συγκεκριμένα στο Τ.Ε.Π. δεν υπηρετεί κανένας ιατρός, και το τμήμα εξυπηρετείται από ιατρούς των κλινικών. Επίσης από τις 31 θέσεις ειδικευόμενων ιατρών, είναι καλυμμένες οι 2.

Λόγω των παραπάνω, και της μη ανταπόκρισης στα επανειλημμένα αιτήματά μας, μετά από γενική συνέλευση η Ε.Ν.Ι.Σ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.»

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου, γνωστοποίησε ότι στηρίζει την στάση εργασίας των ιατρών.

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου εκφράζει τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων ιατρών του Νοσοκομείου μας, στα αιτήματα τους για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των τμημάτων του Νοσοκομείου.


Στηρίζουμε την κινητοποίηση, 4ωρη στάση εργασίας τη Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 της ΕΝΙΣ και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί σε επερχόμενες κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε άμεση προκήρυξη με σύντομες διαδικασίες ιατρών και προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας για τους συνανθρώπους μας.»

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, με αφορμή την στάση εργασίας των νοσοκομειακών συναδέλφων του, εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου στηρίζει απερίφραστα την τετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών την 1 Φεβρουαρίου,γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρά τις επανειλημμένες αναφορές προς τους υπεύθυνους εδώ και πολύ καιρό,όχι μόνο δεν έχει δοθεί λύση αλλά ζητήθηκε από το ήδη λιγοστό και εξουθενωμένο προσωπικό να καλύψει με εφημερίες τομέα και το τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών που θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί με ιατρούς μόνο για το συγκεκριμένο τμήμα των Επειγόντων.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμμάτεας

Καπώλης Ευστράτιος                                   Σταθά Θάλεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required