16 Ιαν 2024

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τους αγρότες

«Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει την στήριξή του στον αγώνα των αγροτών του νησιού μας, έτσι όπως εκφράζεται από τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο, που κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους με την κινητοποίησή τους την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 το πρωί έξω από την Περιφέρεια στο Βαθύ.

Με την κατάσταση των τελευταίων χρόνων να έχει διαμορφωθεί αρνητικά για την επιβίωσή τους, με το κόστος παραγωγής να είναι σε πολύ υψηλές τιμές, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, το κόψιμο των επιδοτήσεων, ένα σωρό προϋποθέσεις για την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ από ζημιές, καταλαβαίνουμε ότι είναι ένας κλάδος που πρέπει να συμπαραταχθούμε και να στηρίξουμε εμείς οι μισθωτοί εργαζόμενοι.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε συναντηθεί με συναδέλφους αγρότες, που πασχίζουν να επιβιώσουν κάνοντας 2 και 3 δουλειές είτε στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό, σε χονδρεμπορικά και μεταφορικές και δηλώνουμε ότι και αυτή τη φορά θα είμαστε στο πλευρό τους!

Ο αγώνας μας είναι κοινός!

Απέναντί μας έχουμε το κράτος και όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τους εμποροβιομήχανους, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Αυτούς που υποστηρίζουν τον μονόπλευρο προσανατολισμό στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων την ώρα που οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων δυσκολεύουν τη ζωή των γεωργών, των κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων, υποβαθμίζουν την ποιότητα βασικών ειδών διατροφής του λαού μας.

Στηρίζουμε λοιπόν τα δίκαια αιτήματά τους και είμαστε στο πλευρό τους γιατί μόνο μέσα από την στήριξη του πρωτογενή τομέα και της ζωής του αγρότη θα έχει και ο λαός μας επαρκή και ασφαλή τρόφιμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required