20 Ιαν 2024

Έκπληξη και στον Δήμο Δυτικής Σάμου για την μεταφορά της έδρας Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Την έκπληξή του εκφράζει και ο Δήμος Δυτικής Σάμου για την μεταφορά της έδρας Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου - Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Σάμο στην Κρήτη. Στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι συζητείται στη Βουλή των Ελλήνων τροπολογία για την μεταφορά της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος από τη πόλη της Σάμου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Σάμος ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια από μεγάλες πυρκαγιές, οι οποίες έχουν επιφέρει ανεπανόρθωτες οικονομικές, οικολογικές και περιβαλλοντικές ζημιές.

Σ’ όλες αυτές τις πυρκαγιές προστέθηκε και ο μεγάλος σεισμός του 2020 προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές, οι οποίες ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Νησιού.

Όπως καταλαβαίνετε η Σάμος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των καιρικών φαινομένων. 

Η εγκατάσταση στη Σάμο του Συντονιστή Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης της πυροσβεστικής Υπηρεσίας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους της.

Υπόψη δε ότι η Σάμος έχει κεντρική θέση στο ανατολικό Αιγαίο και η επέμβαση του Συντονιστή είναι σχεδόν άμεση. Μετά βεβαιότητας θα απαιτείται περισσότερος χρόνος για να επέμβει ο Συντονιστής σε εκδήλωση καιρικού φαινομένου από το Ηράκλειο της Κρήτης στη Λήμνο ή Μυτιλήνη.

Πιστεύουμε ότι η έγκριση της εγκατάστασης της έδρας του Συντονιστή στη Σάμο ήταν η ενδεδειγμένη. 

Υπόψη δε ότι μέχρι το 2018 κατά την αντιπυρική περίοδο είχαν τη βάση τους δύο (2) πυροσβεστικά αεροσκάφη (Canadair) στο αεροδρόμιο Σάμου.

Από τότε και μέχρι σήμερα κατά την ανωτέρω περίοδο εδρεύουν στο αεροδρόμιο δύο (2) πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Θα θέλαμε να αποσυρθεί η τροπολογία από τη συζήτηση στη Βουλή, να υπάρξει μια νηφάλια και επιχειρησιακά τεκμηριωμένη απόφαση και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παραμείνει στη Σάμο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required