30 Ιαν 2024

Τελετή αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Μια σεμνή τελετή αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και στην ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Λυκείου Σάμου, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.


Προηγήθηκε εκκλησιασμός τμημάτων των Σχολικών Μονάδων Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου με επικεφαλής τις σημαίες των Σχολείων, στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου, τη Μητρόπολη Σάμου.

Στην εκδήλωση στο ΓΕΛ Σάμου, πήραν μέρος με διάφορα σχήματα οι Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2ο Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο με τη χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σάμου, με θεατρικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων και προβολή διαφανειών για το έργο και τη ζωή των Τριών Ιεραρχών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ανατολικής Σάμου, Κονδύλη-Πανουράκη Μαρία και Βογιατζής Δημήτριος, ο διοικητής της Π.Υ. Σάμου εκπρόσωπος του αστυνομικού διοικητή Σάμου, η διευθύντρια Αθμιας Εκπαίδευσης κα Εμμανουηλίδου, ο διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπιωτάς, διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τις σχολικές τους ομάδες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.


Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Σάμου κος Μάκης Ευαγγέλου και την παρουσίαση ο καθηγητής φιλόλογος του ίδιου Σχολείου Μπάμπης Βουρλίδας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Θεολογίας του Γενικού Λυκείου Σάμου κος Ποριώτης Εμμανουήλ, ο οποίος με γλαφυρότητα μας ξενάγησε στην εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι Ιεράρχες.

Στην προσφώνησή του ο διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευης κος Καπιωτάς, αναφέρθηκε στο ρόλο του εκπαιδευτικού στην σημερινή κοινωνική και οικονομική συγκυρία και στο ρόλο που διαδραματίζει στη σύγχρονη εκπαίδευση και στην προαγωγή της παιδείας των μαθητών. 


Τέλος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια από Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required