12 Ιαν 2024

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου: «Δεν αφήνουμε τον Τουρισμό στην τύχη του...»

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο νέος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου με αφορμή αποφάσεις του με τις οποίες ορίζονται οι αντιδήμαρχοι του Δήμου καθώς και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι και οι αρμοδιότητες αυτών.

Ειδικότερα πρόκειται για επτά συνολικά αντιδημάρχους και έξι εντεταλμένους συμβούλους.

«Η νομοθεσία επιτρέπει την κατ` εξαίρεση ανάκληση ορισμού αντιδημάρχου αιτιολογημένα σε έξι μήνες αλλά η θητεία τους είναι ενός χρόνου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξουμε αντιδημάρχους παρά μόνο αν χρειαστεί. Είναι θέμα και διάθεσης των ατόμων και αποτελεσματικότητας. Όλοι ξεκινάμε με όρεξη αλλά να δούμε κι ο καθένας πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει. Έχουμε την δυνατότητα στον χρόνο να κάνουμε κάποιες διορθωτικές αλλαγές που θεωρώ ότι δεν θα είναι απαραίτητες. Κάθε χρόνο επικαιροποιούνται οι θέσεις των αντιδημάρχων» είπε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Παπαγεωργίου.

Για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία εξελέγη ο κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντής στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, όπως σχετικά προβλέπεται, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η θητεία του είναι για δυόμιση χρόνια όπως και των μελών της δημοτικής επιτροπής που εξελέγησαν στην ίδια συνεδρίαση.

Απαντώντας σε σχόλιο της πρώην αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Δέσποινας Κάιλα η οποία εξέφρασε την αγωνία της για τον μη ορισμό αντιδημάρχου με αρμοδιότητα τον τουρισμό, ο κ. Παπαγεωργίου είπε: «κ. Στεφανάκη είναι γνωστό πως οποιαδήποτε αρμοδιότητα δεν έχει δοθεί σε αντιδήμαρχο, την έχει ο δήμαρχος. Δεν θεωρώ ότι είμαι ειδήμων στον τουρισμό αν και έχει μια βαρύτητα διαφορετική ο δήμαρχος να έχει έναν τομέα υπό την ευθύνη του, θεσμικά τουλάχιστον, αλλά έγινε ήδη μια συνάντηση την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, με την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, όπως είχαμε πει και προεκλογικά, με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Καλτάκη και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Σάμου τον κ. Μαυρατζώτη καθώς και άλλους φορείς για να δούμε στρατηγικά πώς πρέπει να κινηθούμε στον τουρισμό.

«Δεν αφήνουμε τον Τουρισμό στην τύχη του...»

Δεν είναι λοιπόν ότι αφήνουμε τον Τουρισμό στην τύχη του, αντιθέτως δίνουμε ιδιαίτερη βάση στον τουρισμό και επειδή είναι ο πυλώνας της οικονομίας μας, το να δίνουμε αξιώματα δεξιά – αριστερά και να σπαταλάμε χρήματα τα οποία δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεν είναι ο στόχος αυτής της δημοτικής αρχής.


Ο στόχος είναι να δρομολογηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο, να διαφημιστεί ενιαία το νησί μας σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Σάμου, την Περιφέρεια, τον αντιπεριφερειάρχη μας, τον κ. Μαυρατζώτη, που γνωρίζει πολύ καλά τον τουρισμό και τον κ. Καλτάκη που είναι υπεύθυνος.

Μαζί όλοι να δούμε πώς θα κινηθούμε, φυσικά με αυτούς που γνωρίζουν και να πάρουμε τις αποφάσεις μας, που θα τις πάρουμε πολύ γρήγορα σας διαβεβαιώνω, και δεν θα χρειαστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει το θέμα η κ. Κάιλα. Ίσως και να την προλάβουν τα γεγονότα».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ανέφερε:

«Δεν βλέπουμε το θέμα με επιπολαιότητα αλλά με την σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα του τουρισμού. Ξαναλέω ότι δεν είμαι ειδήμων του τουρισμού και δεν είμαι αυτός που θα χαράξει την στρατηγική του τουρισμού για το νησί μας. Αυτό θα γίνει από του αρμόδιους, όταν πρέπει κι όπως πρέπει».

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required