23 Ιαν 2024

Επίσκεψη εργασίας για τους σεισμόπληκτους της Σάμου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, μετά τη σημερινή συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τον υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα επισκέφτηκα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και είχα μακρά σύσκεψη για την πορεία των σεισμόπληκτων της Σάμου.

Συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος, η γενική διευθύντρια της ΔΑΕΦΚ κ. Κλεάνθη, ο διευθυντής, αρμόδιος για τη Σάμο, κ. Σαριδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ενημερώθηκα εκτενώς για την πορεία έκδοσης αδειών και για την επιδότηση ενοικίου. Σχετικά με την έκδοση αδειών, μου ανέφεραν ότι εκδίδονται άμεσα, μόλις συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος.

Για το επίδομα ενοικίου, η καθυστέρηση καταβολής οφείλεται στον συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί με την νέα δομή του Υπουργείου.

Όσον αφορά για τις παρατάσεις που ζήτησα σχετικά με τις προθεσμίες που αφορούν το επίδομα ενοικίου και την κατάθεση φακέλων με διαβεβαίωσαν ότι θα διευθετηθούν με ευνοϊκό τρόπο.

Με διαβεβαίωσαν ότι οι διαδικασίες της διεκπεραίωσης των σεισμόπληκτων της Σάμου προχωρούν κανονικά.

Όσον αφορά τους φακέλους που δεν παρουσιάζουν ελλείψεις εκδίδεται άμεσα οικοδομική άδεια και δίνεται η κρατική αρωγή… και βέβαια με διαβεβαίωσαν ότι οι φάκελοι της Σάμου δεν είναι μέσα σε... κούτες (!) όπου κάποιος φωτογράφισε σε άλλο κτίριο του Υπουργείου και υπήρχαν εκεί στην διαδικασία της μετακόμισης...

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο που διαμαρτύρεται στα τοπικά ΜΜΕ στα οποία έχει πρόσβαση, ότι δεν εκδίδεται η οικοδομική του άδεια, με πληροφόρησαν ότι ο φάκελός του παρουσιάζει τέσσερις (4)! σοβαρές ελλείψεις, για τις οποίες ενημερώθηκε με email τόσο ο ίδιος όσο και ο μηχανικός του... Η άδεια θα εκδοθεί όταν συμπληρωθεί ο φάκελός του.

Και μια παρατήρηση για αυτόν, που κατηγορεί, εκτός από εμένα, την εκλεκτή συνεργάτιδα μου, γυναίκα σκληρά εργαζόμενη με άμεμπτο ήθος και μεγάλη κοινωνική προσφορά, ότι η οικογένειά της πήρε την κρατική αρωγή για επισκευή σεισμόπληκτου παράτυπα! "Ξεχνάει" να αναφέρει ότι ολοκλήρωσε νόμιμα τον σχετικό φάκελο, όπως έχουν κάνει και άλλοι περίπου 90 συμπολίτες μας.

Ο συγκεκριμένος, καλό θα είναι αντί να δημοσιεύει παραπλανητικές φωτογραφίες και νόμιμες αποφάσεις κρατικής αρωγής και να είναι τιμητής όλων:

-Να δημοσιεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις, για να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας τι δηλώνει και από ποια επαγγελματική δραστηριότητα ζει.

-Να δημοσιεύσει, το... πλουσιότατο βιογραφικό του σημείωμα και, βέβαια, το πλουσιότατο "κοινωνικό" του Μητρώο...

Θα χρειασθούν πολλές ιστοσελίδες σε συνέχειες!

Και κάτι τελευταίο για αυτόν που έχει το θράσος να μου υποδεικνύει τις κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις.

Το βιογραφικό του κάθε ενός στον κοινωνικό, επαγγελματικό και επιστημονικό τομέα, είναι καταγεγραμμένο. Το δικό μου μπορεί να το αναζητήσει εύκολα κάποιος στο διαδίκτυο, στην Ελληνική ή στην Αγγλική γλώσσα.

Το δικό του;

Με τον συγκεκριμένο, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ, εκτός και εάν περάσει την "κόκκινη" γραμμή (που την πλησιάζει επικίνδυνα).

...Στην Ιατρική η αναμνηστική δόση εμβολίου, είναι απαραίτητη για την ανοσία.

Οι κοινωνικοί θεσμοί, προβλέπουν ανάλογες "αναμνηστικές παρεμβάσεις" και διαδικασίες, για "συμπολίτες" μας που δεν έχουν σωφρονισθεί μετά την πρώτη "παρέμβαση".

Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τη γενική διευθύντρια κ. Κλεάνθη και τον διευθυντή κ. Σαριδάκη για την αρωγή τους στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων μας».


O κ. Γιάννης Νέγρης, του ιστολογίου aegaio.blogspot.com, που τον αφορά, όπως μας ανέφερε, μέρος της δήλωσης του βουλευτή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, δίνει τη δική του απάντηση που δημοσιεύουμε παρακάτω.

«24 βουλευτές άλλων κομμάτων έχουν κάνει ερώτηση για τους σεισμόπληκτους της Σάμου εκτός του Στεφανάδη ...αυτό φαίνεται ότι δεν τον προσβάλλει ούτε τον ενοχλεί τον ενοχλούν όμως οι αλήθειες όπως αυτές που τον στόλισαν εφημερίδες για το Επικούρειο.

Στεφανάδη από το γραφείο σου στην παραλιακή κοίτα καμιά φορά εάν κουνιούνται και οι βάρκες

Τελικά του δίνουμε και ένα βραβείο του Στεφανάδη ... περισσότερο χρόνο αφιερώνει  με τις   χυδαιότητες  που γράφει στο fb  παρά οι  ερωτήσεις που έπρεπε να καταθέτει στη Βουλή , 9 μέσα σε 6 χρόνια θρίαμβος συγχαρητήρια 

Είμαι περίεργος ποιος του τα γράφει όλα αυτά και αν καταλαβαίνει τι λέει ... εκτός και αν επιστράτευσε γνωστό δικηγόρο να του τα γράφει

Μετά τις ερωτήσεις των συναδέλφων του Βουλευτών για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και αφού έχει ασκηθεί τόση πίεση έμαθε ο Στεφανάδης και κατά που πέφτει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και πήρε μέρος σε σύσκεψη  ...χρόνια τώρα τον διαβεβαιώνουν
Σε ανακοίνωση του ο Στεφανάδης είπε ότι τόσο εγώ και ο Μηχανικός μου που είναι ο κ.Δημήτρης Βακάκης από το Καρλόβασι έχουμε λάβει email  με τις ελλείψεις του φακέλου μου .

Πριν λίγο επικοινώνησα με τον Μηχανικό του έθεσα υπόψη την ανακοίνωση και με διαβεβαίωσέ ότι δεν έχει λάβει κανένα mail  ούτε ο αυτός αλλά ούτε και εγώ.

Τελευταία φορά που απέστειλε στοιχεία που ζητήθηκαν από τις υπηρεσίες ήταν 4-5-23 

Kαλά κοτζάμ πολιτικός δεν ξέρει ότι κάθε χρόνο κάνω φορολογική δήλωση αφού έχω προσληφθεί σε επιχείρηση;

Δεν ξέρει κοτζάμ πολιτικός ότι κάθε 3 μήνες τα έγγραφα της φορολογικής μου δήλωσης   στέλνονται στην ΔΑΕΦΚ για να εκδοθεί το επίδομα ενοικίου;

Τόσο μα τόσος άσχετος;

Στεφανάδη σε  εξουσιοδοτώ να πας στην εφορία  και τις τράπεζες να μάθεις  να δεις τι δηλώνουμε και πως ζούμε με αξιοπρέπεια ,δεν έχουμε άλλωστε και τίποτα να κρύψουμε σε αντίθεση με τα όσα παρασκηνιακά προσπάθησες να πετύχεις με την υπόθεση του Επικούρειου και μόλις σε έκραξαν οι εφημερίδες της Αθήνας έκανες πίσω τρομαγμένος και φοβούμενος το ξέσπασμα σκανδάλου είναι έτσι;

Του λέμε ακόμα του Στεφανάδη επειδή δεν γνωρίζει από πολιτική ότι όταν το υπουργείο ζητάει στοιχεία συμπληρωματικά απλά ο πολίτης και ο μηχανικός του τα στέλνουν για να προχωρήσει και να εκδοθεί η άδεια γρήγορα 

Όταν δεν έχουν ζητηθεί αυτά, ούτε στον μηχανικό αλλά ούτε και στο ενδιαφερόμενο  μέχρι σήμερα 23-1-2024επίσημα, τι να στείλουμε  μια τσιπούρα και ένα κάβουρα;

Για να καλύψει τις καθυστερήσεις του υπουργείου ο Στεφανάδης πετάει και εκείνη την ατάκα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που όμως το υπουργείο ευθύνεται για την μη ενημέρωση αυτών που επικαλείται ως επιχείρημα ο Στεφανάδης»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required