2 Ιαν 2024

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Περιφερειακής Ενότητας Σάμου

Φωτό: samostoday.gr
Τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου 2024, στις 11 το πρωί, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, στο γραφείο του νέου αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ελισσαίου Μαυρατζώτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, αφού ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας ανέγνωσε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη:

«Να ευχηθώ σε όλες και όλους καλή χρονιά με υγεία και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Σήμερα, η πρώτη μέρα του νέου έτους συμπίπτει με την ανανέωση της θητείας μας. Μια ανανέωση που αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου υπερασπίστηκαν το συμφέρον τους και τη νέα πορεία που ξεκινήσαμε να χαράζουμε μαζί πριν από 4 χρόνια.


Οι πολίτες αναγνώρισαν την ειλικρίνεια και τις προσπάθειες μας να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στην Περιφέρεια. Αντιμετωπίσαμε πολλές αντιξοότητες και έκτακτα γεγονότα που είχαν αντίκτυπο στο έργο μας. Παρόλα αυτά σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό του κάθε κατοίκου των νησιών μας.

Στόχος μας την επόμενη 5ετια είναι όχι μόνο να ολοκληρώσουμε τα έργα που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας αλλά και να δώσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα ανάπτυξης που θα βασίζεται στη δίκαιη κατανομή των πόρων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του κάθε νησιού. Έχουμε αποδείξει ότι μαζί μπορούμε να το επιτύχουμε. Χρόνια πολλά».

Φωτογραφίες: samostoday.gr
Ο κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο, τον βουλευτή, είπε τους άλλους φορείς και ανέφερε τελευταίο τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρη Παπαγεωργίου, λέγοντας ότι: «Δήμαρχε δεν σε ξέχασα, απλώς σε έβαλα στο τέλος γιατί ήθελα να αναφερθώ σε σένα. Έχει έρθει η στιγμή να συνεργαστεί στενά ο πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου».

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος χάρισε μια εικόνα του Αγίου Ελισσαίου για να την έχει στο γραφείο του.


Φωτογραφίες: samostoday.gr
Στην ομιλία του ο νέος αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, είπε:

«Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες,

Αξιότιμοι εκπρόσωποι των φορέων

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά καλή χρονιά με υγεία και ευημερία.

Εύχομαι ο τόπος μας μέσω της σκληρής δουλειάς και της συνεργασίας να δει καλύτερες μέρες.

Σήμερα, η νέα χρόνια συμπίπτει με την έναρξη της νέας περιφερειακής αρχής αλλά και με ένα νέο πνεύμα που θέλουμε να εγκαταστήσουμε με κύρια χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, την αποτελεσματικότητα και τη σεμνότητα.


Αναγνωρίζουμε το έργο των προηγούμενων αρχών αλλά αυτό που επιδιώκουμε είναι να το πολλαπλασιάσουμε. Ένα έργο που θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και για τα 4 νησιά της περιφερειακής ενότητάς μας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των νέων προκλήσεων της εποχής.


Φωτογραφίες: samostoday.gr
Και για να επιτευχθεί αυτό σας θέλουμε όλους δίπλα μας, αρωγούς στην προσπάθειά μας. Κύριο μέλημά μας η συνεργασία με όλους τους φορείς και τους πολίτες που θα διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και ειλικρίνεια. Και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε γιατί προτάσσουμε το καλό του τόπου.

Σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Καλή Χρονιά!»

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required