11 Φεβ 2024

Κινητοποίηση κατά της αξιολόγησης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία

Την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς απέτρεψαν την αξιολόγηση εκπαιδευτικού. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων αναφέρει τα παρακάτω:

«Χαιρετίζουμε τα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε ολόκληρη την χώρα, τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Σήμερα στο 2ο Δημοτικού Αγίου Κηρύκου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ηκινητοποίηση μετά από κάλεσμα του ΣΕΠΕ Ικαρίας-Φούρνων, κατά την οποία ακυρώθηκε η πρώτη φετινή απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νησιού.



Επρόκειτο για μονομερώς προγραμματισμένη επίσκεψη της Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας, με σκοπό την αξιολόγηση εκπαιδευτικού. Ο Σύλλογός μας έχει ήδη καταγγείλει την επιμονή της συγκεκριμένης συμβούλου ως προς την υλοποίηση των εντολών του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εν τέλει έφτασε μέχρι την Ικαρία για να διαπιστώσει τη συμμετοχή της εκπαιδευτικού στη στάση εργασίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αξιολόγηση είχε προγραμματιστεί σε ένα σχολείο με 5 από τις 9 αίθουσές του να στεγάζονται σε κονσερβοκούτια-προκάτ, για να βαθμολογηθεί το παιδαγωγικό έργο μιας εκπαιδευτικού που καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών από τον Άγιο Κήρυκο μέχρι τις Ράχες διανύοντας τεράστιες αποστάσεις σε επικίνδυνους δρόμους.

Με απεργία-αποχή και συμμετοχή στη στάση εργασίας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου όρθωσαν το δικό τους τείχος ενάντια στην ατομική αξιολόγηση. Ευχαριστούμε την τοπική Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, τον ΣΕΠΕ Σάμου, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Ικαρίας, τον αντιδήμαρχο Λαρδά Νικόλαο, τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλες τις περιοχές του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και έδωσαν δυναμικό παρόν. Όλοι μαζί κάναμε πράξη το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν!», βάλαμε φρένο στην πρώτη απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης, στείλαμε ηχηρό μήνυμα πως η αξιολόγηση στην εκπαίδευση οδηγεί σε κατηγοριοποίηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων, δείξαμε τον δρόμο για τις επόμενες ενδεχόμενες προσπάθειες αξιολογητών.


Όπως τόνισε στην ομιλία του και ο εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ Σάμου, Βαγγέλης Μαρούπας, «Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι σήμερα οι γονείς είναι εδώ μαζί με τον Σύλλογο των δασκάλων κι αυτό συμβαίνει παντού. Γιατί ο κόσμος βλέπει ότι το σημερινό σχολείο είναι άθλιο, βλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν καθημερινά με χίλιες δυο αντιξοότητες χωρίς καμία στήριξη να κάνουνε παιδαγωγικό έργο.»

Ως αποτέλεσμα της σημερινής κινητοποίησης, η αξιολογήτρια επικοινώνησε με τη σχολική μονάδα, μέσω e-mail, πως πλησίασε το σχολείο αλλά λόγω της κινητοποίησης αποφάσισε να μην έρθει «για να μη διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».

Συνεχίζουμε όλοι μαζί! Κανένας μόνος του! Το μήνυμα εστάλη: Κατηγοριοποίηση-ιδιωτικά σχολεία δεν περνάνε στην Ικαρία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required