16 Φεβ 2024

Εκλογές ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου - Πρωτιά σε ψήφους για τον π. δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη

Η παράταξη στην οποία συμπορεύτηκαν οι δήμαρχοι της Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και Παναγιώτης Χριστόφας, αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στις εκλογές της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες ψήφους έλαβε ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Συνολικά 84 εκλέκτορες Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι των 11 Δήμων της περιφέρειάς μας συμμετείχαν στη διαδικασία προκειμένου να εκλέξουν τα 10 από τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού οι 11 δήμαρχοι συμμετέχουν σε αυτό εξ οφίτσιο, εκπροσώπους για την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και τριμελές εποπτικό συμβούλιο.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί και θύμιζε γιορτή Αυτοδιοίκησης αφού μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και δια ζώσης να συζητήσουν δημοτικοί σύμβουλοι από όλα τα νησιά. Στη διάρκεια της διαδικασίας οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι έχουν αποκλεισθεί από τις δημοτικές επιτροπές και τις περισσότερες εταιρείες και νομικά πρόσωπα.


Στις εκλογές συμμετείχαν συνολικά τέσσερις παρατάξεις:

-Μαζί για το Βόρειο Αιγαίο. Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν σύμβουλοι του Ταξιάρχη Βέρρου και του Παναγιώτη Χριστόφα, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης μεταξύ άλλων.

– Λαϊκή Συσπείρωση. Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν όλες οι αντίστοιχες παρατάξεις που στηρίζονται από το ΚΚΕ σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

– ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ. Στην παράταξη αυτή συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρματζης, ενώ στηρίχθηκε και από την παράταξη του Απόστολου Αλατζά της Δυτικής Λέσβου.

– ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ. Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν στελέχη της παράταξης του Πανάγου Κουφέλου καθώς και στελέχη από το δημοτικό συμβούλιο Λήμνου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 84 άτομα συνολικά και όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα.

Έλαβαν:

Μαζί για το Βόρειο Αιγαίο: 47 ψήφους και 5 έδρες

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ: 16 ψήφοι και 2 έδρες

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ: 14 ψήφους και 2 έδρες.

Λαϊκή Συσπείρωση: 7 ψήφους και 1 έδρα.


Αναλυτικά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι παρακάτω σύμβουλοι: Αλέξανδρος Λυμπέρης, Γιώργος Κυριαζής, Παντελής Καμπούρης, Κωνσταντίνος Τουλαδέλλης, Παναγιώτης Βάλεσης, (Μαζί για το Βόρειο Αιγαίο) Κώστας Φραγκόπουλος, Γιώργος Δημάρης (Ενωτική Κίνηση), Σταμάτης Κάρμαντζης, Νίκος Καλαμπόγιας (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒOREIO ΑΙΓΑΙΟ), Νίκη Τσιριγώτη (Λαϊκή Συσπείρωση).

Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, π. δήμαρχος Δυτικής Σάμου, 
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Για την Κεντρική Ένωση Δήμων εξελέγησαν οι: Παναγιώτης Προβέντζας, Πανάγος Κουφέλος και Χρήστος Τρικύλας.

Για το Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγησαν: Μιχάλης Φραντζέσκος, Γιώργος Στάντζος, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προεδρείου. Τη θέση του προέδρου διεκδικούν σύμφωνα με πληροφορίες ο Ταξιάρχης Βέρρος από τη Δυτική Λέσβο και ο Σταμάτης Κάρματζης πρώην Δήμαρχος Χίου.

Πηγή: stonisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required