11 Φεβ 2024

Σακχαρώδης Διαβήτης και Τρίτη Ηλικία

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανατολικής Σάμου, με παράρτημα ΡΟΜΑ, υλοποίησε την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, δράση για τα εγγεγραμμένα μέλη ΚΑΠΗ του Δήμου, στο χώρο του «Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας» με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης και Τρίτη Ηλικία», με ομιλήτρια τη Διαβητολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κα Μαρία Πελαγία Κουκούλη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν σφαιρική ενημέρωση για μια νόσο που απασχολεί σημαντική μερίδα του πληθυσμού, να πληροφορηθούν για την πρόληψη και τους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη του σακχαρώδη διαβήτη, και παράλληλα να μετρήσουν το σάκχαρό τους. Η ομιλήτρια, με απλό και κατανοητό τρόπο επεξήγησε τους παράγοντες που οδηγούν στο μεταβολικό αυτό νόσημα, τους τύπους, τους γλυκαιμικούς στόχους και παρείχε συστάσεις για την ρύθμισή του. Επίσης, με το πέρας της ομιλίας, δόθηκε η ευκαιρία να λυθούν οι απορίες του κοινού.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την ιατρό, κα Μαρία Πελαγία Κουκούλη για την ενδιαφέρουσα ομιλία της, την επισκέπτρια Υγείας, κα Μαυρέλου Ελευθερία για την πολύτιμη συνδρομή της, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμονας», για τη συνεχή διάθεση για συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required