9 Φεβ 2024

Συγκέντρωση - συναυλία για τη Παλαιστίνη στη Σάμο

Μεγάλη επιτυχία είχε η συγκέντρωση – συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσαν την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, οι Γυναικείοι Σύλλογοι της ΟΓΕ και το παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο Βαθύ.

Ομιλήτρια ήταν η Ρούλα Στεφανάκη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, η οποία πρόβαλλε με στοιχεία την γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ. Κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα γιατί με πρόσχημα τη λεγόμενη «νόμιμη άμυνα» στηρίζουν το Ισραήλ στο δολοφονικό του έργο και παράλληλα εμπλέκουν επικίνδυνα τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη περιοχή, στέλνοντας φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, αναλαμβάνοντας μάλιστα διοικητικό ρόλο μέσω του στρατηγείου της Λάρισας.

Ρούλα Στεφανάκη
Απαίτηση του φιλειρηνικού εργατικού - λαϊκού κινήματος -τόνισε η ομιλήτρια- είναι η άμεση απεμπλοκή της χώρας μας, η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015, να σταματήσει τώρα η σφαγή – γενοκτονία, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για τη Λευτεριά της Παλαιστίνης.

Στη συνέχεια τη μουσική εκδήλωση άνοιξε ο Σταύρος Κουτράκης μέλος της ΠΕΕ που διάβασε απόσπασμα από το προφητικό του Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη και έπαιξε στη κιθάρα του και τραγούδησε 3 τραγούδια του Κώστα Χατζή.

Σταύρος Κουτράκης
Στη σκηνή τον διαδέχτηκαν οι μουσικοί Νανά Νικολάου, Γιώργος Νυδριώτης και Μίλτος Χρυσανθίδης, οι οποίοι με τα τραγούδια τους προκάλεσαν ενθουσιασμό στους συγκεντρωμένους που απαντούσαν με τα συνθήματα «Λευτεριά στη Παλαιστίνη», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή- η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «καμιά συμμετοχή – καμία εμπλοκή, έξω οι Βάσεις κι οι Αμερικανοί» κ.ά. Τρία ποιήματα για την Παλαιστίνη απήγγειλε η φιλόλογος Κάτια Καλύβα.


Κλείνοντας την εκδήλωση ο Κώστας Τζίχας, εξέφρασε την αλληλεγγύη στους αγώνες των αγροτών, των φοιτητών και των υγειονομικών και κάλεσε σε πανστρατιά όλων μέσα από τα σωματεία για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη, ένα χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών, με σύνθημα, «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», « ΣΤΟΠ στην ακρίβεια», «Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required