8 Φεβ 2024

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Συμβουλευτικό Κέντρο για Θέματα Ισότητας και αντιμετώπισης έμφυλης βίας κατά των γυναικών

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Μιχαήλ Άνθιμο Δήσσο επισκέφτηκε την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας κατά των γυναικών.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τη νομικό, Εριφύλη Γιαννάκα, την ψυχολόγο, Δέσποινα Τηλεμάχου και την σύμβουλο υποδοχής, Μαριάνθη Συμινή για την λειτουργία της δομής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και συζήτησε τρόπους στήριξης του Κέντρου το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάχθηκε και στο νέο ΈΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μυτιλήνης και ενημερωθήκαμε για την λειτουργία του αλλά και τους τρόπους που μπορεί η Περιφέρεια να συμβάλλει περισσότερο στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στήριξης των κακοποιημένων γυναικών. Ήδη υπέγραψα την συνέχιση της χρηματοδότησης και στο νέο ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Κοινωνίκης Μέριμνας και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα σταθούμε αρωγοί στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η δομή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required