8 Μαρ 2024

10 Μαρτίου - Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. διοργανώνει ομιλία-παρουσίαση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. διοργανώνει την Κυριακή, 10 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Aeolis στην πόλη της Σάμου, ομιλία-παρουσίαση του Μάκη Ευαγγέλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θέμα τις δύο μεγάλες κυρίες του Ελληνικού παραδοσιακού χορού Καλιρρόη Παρρέν και Δόρα Στράτου.


Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Σάμου, χοροδιδάσκαλος και ερευνητής χορού θα παρουσιάσει το έργο των δύο κυριών του Ελληνικού παραδοσιακού χορού, της Καλιρρόης Παρρέν, ιδρύτριας του Λυκείου των Ελληνίδων στην Αθήνα το 1910 και της Δόρας Στράτου, που επίσης στην Αθήνα το 1953 ίδρυσε το Σωματείο Ελληνικών Χορών ‘Δόρα Στράτου’.

Με την αρχαιότητα να λειτουργεί ως σταθερό σημείο αναφοράς στη μελέτη του ελληνικού χορού και το Βυζάντιο να αποτελεί τη συνέχεια του Ελληνικού πολιτισμού, φτάνουμε στις αρχές του 20ου αιώνα όπου ο λαϊκός πολιτισμός προάγεται ως έκφραση της ενότητας των Ελλήνων.

Μέσα από την παρουσίαση θα αναδειχθεί ο ρόλος του Λυκείου των Ελληνίδων και των Ελληνικών Χορών - Δόρα Στράτου στην προώθηση του ελληνικού παραδοσιακού χορού, εντοπίζοντας τις επιδιώξεις, τις θεωρήσεις και τις αντιθέσεις των δύο συλλόγων.

Η είσοδος στην παρουσίαση είναι δωρεάν.





 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required