20 Μαρ 2024

2024: Έτος Στοματικής Υγείας - Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου

Με μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών τους, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρός του κ. Μανώλης Μαυρίκης, καλωσορίζουν το φετινό έτος αφιερωμένο στη στοματική υγεία, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου https://www.eoo.gr/pagkosmia-imera-stomatikis-ygeias-2024/

Στόχος της καθιέρωσης του 2024 ως Έτους Στοματικής Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της στοματικής υγείας και η προσπάθεια υιοθέτησης μίας πρότυπης φροντίδας για τη στοματική μας κοιλότητα.

Η ανακήρυξη του 2024 ως έτους στοματικής υγείας έχει διπλή σημασία, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό έτους στοματικής υγείας το 1994 και 190 χρόνια από την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των οδοντιάτρων στην Ελλάδα.

Το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Έτος Στοματικής Υγείας είναι «γεια στο στόμα σου!» και αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία και τα οφέλη της πρόληψης για τη στοματική υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Παράλληλα, η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας του 2024 είναι η πρώτη για την επόμενη τριετία εκστρατεία που θα φέρει τον ενιαίο κεντρικό τίτλο «Ένα χαρούμενο στόμα είναι... ένα χαρούμενο σώμα». Το μήνυμα αποτελεί ένα κάλεσμα ενδυνάμωσης για ανάληψη δράσης ώστε οι άνθρωποι να ενημερωθούν λεπτομερώς σχετικά με τη σημασία της στοματικής φροντίδας και να εκτιμήσουν την ιδιαίτερη αξία της πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required