27 Μαρ 2024

21 Απριλίου - Πορεία Ειρήνης από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης

Στα πλαίσια της Ημέρας Αντιϊμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) την Κυριακή, 21 Απρίλίου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει Πορεία Ειρήνης την ίδια μέρα στις 11 το πρωί με αφετηρία το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών στη περιοχή Ζερβού και τερματισμό το μεσημέρι στη Πλατεία Πυθαγόρα της πόλης Σάμου.


Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει: 

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία μας «Ζωγραφίζοντας για τα παιδιά της Παλαιστίνης» που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των σχολείων του νησιού μας. Τα έργα τους θα εκτεθούν στην Πλατεία Πυθαγόρα την Κυριακή 21 Απρίλη όπου θα τερματίσει η Πορεία Ειρήνης και θα ακολουθήσουν ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι εκδηλώσεις μας είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που διοργανώνουμε , οι οποίες δηλώνουν την ανησυχία και την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις με την αποστολή πολεμικού υλικού και στρατευμένων μας εκτός συνόρων, για τα συμφέροντα των καταχραστών του πλούτου των λαών.

Ταυτόχρονα αποτελούν κραυγή διαμαρτυρίας και δήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαόο οποίος βιώνει την γενοκτονία που επιχειρεί το Ισραήλ με την ανοιχτή υποστήριξη της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ , των ΗΠΑ , τη κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων της χώρας μας.

Με τα σύννεφα μιας γενικευμένης σύρραξης στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή να πυκνώνουν , θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων μας, χρέος απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στο μέλλον του λαού μας, να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

Ø Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Ø Να επιστρέψουν άμεσα η φρεγάτα Ύδρα και οι στρατευμένοι μας από την Ερυθρά Θάλασσα και από όπου αλλού βρίσκονται εκτός συνόρων.

Ø Λευτεριά στη Παλαιστίνη – Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ø Να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν από τη χώρα μας οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Ø Αιγαίο θάλασσα Ειρήνης των λαών - Όχι στα παζάρια των καπιταλιστών.

ΟΥΤΕ ΕΡΥΘΡΑ - ΟΥΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required