25 Μαρ 2024

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων επετείου εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

Εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Σάμου (Πρωτεύουσα του Νομού): Γενικό Σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Μετάδοση θουρίων και εμβατηρίων από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη δοξολογία θα παρίστανται και αντιπροσωπείες μαθητών (σημαιοφόροι και παραστάτες) των σχολείων της πόλης.

➢ Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, κ. Βουλευτή Σάμου, κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. κ Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, κ. Ταξίαρχο Διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ (ΑΔΦ), κ. Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Σάμου, κ. Λιμενάρχη Σάμου, κ. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, κ. Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου, κ. Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Σάμου.

Κάθε φορέας και πρόσωπο που καταθέτει στεφάνι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, υποχρεούται να το επιμεληθεί και να το προσκομίσει στον τελετάρχη, πριν την επιμνημόσυνη δέηση και τη διαδικασία κατάθεσης στεφάνων.

➢ Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

➢ Εθνικός Ύμνος

Ώρα 11:40: Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου Σχολείων, Λυκείου Ελληνίδων, Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και Τμημάτων Στρατού.

Ώρα 18:10: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required