3 Μαρ 2024

Η απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου στη Σάμο

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για την απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ. «Δόθηκε η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημα στα Τέμπη όπου στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους φοιτητές.

Στην πολιτική που υπολογίζει τις ζωές μας σαν κόστος, αντιπαραθέτουμε την πολιτική των αγώνων μας για ζωή με δικαιώματα, ασφάλεια στις συγκοινωνίες, δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, αξιοπρέπεια, ενάντια στην ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, για ειρήνη και αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.







Η οδός Σμύρνης έξω από το Εργατικό Κέντρο γέμισε με μαθητικές φωνές και τραγούδια από τα μεγάφωνα. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε και ξεκίνησε η πορεία στον κεντρικό δρόμο του νησιού μας με παλμό και συνθήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πορεία απλώθηκε σε όλο το πλάτος του δρόμου της παραλιακής, ενώ αντηχούσαν από όλα τα μπλοκ της πορείας «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «’Στείλε μου όταν φτάσεις’, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απαίτηση των εργατών». 







Η πορεία ενώθηκε στο ύψος του Ξενία με τα αγροτικά αυτοκίνητα των αγροτών που με κόρνες και σημαίες ακολούθησαν την πορεία. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων. Η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Χρήστος Πανούσος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ο Ανδρέας Ευστρατουδάκης από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου και το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, ο Γιώργος Λάφης, πρόεδρος του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου, ο Τάσος Γκίνης, από τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου μας και ο Βαγγέλης Μαρούπας, από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και η Πένυ Δεμερτζή, από την ΕΛΜΕ Σάμου, μετέφεραν τα αιτήματά τους, την ανάγκη συμπόρευσης και συμμαχίας των διαφόρων κλάδων της κοινωνίας μας που πλήττονται από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της στήριξης των μεγαλοβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εμπόρων πολέμου, της συγκέντρωσης της γης σε λίγους. 





Βάσω Βρυνιώτη


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου κάλεσε το επόμενο διάστημα να συνεχιστεί η προσπάθεια να μη μπει στο αρχείο της μνήμης μας το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά να γίνει σημαία αγώνα και διεκδίκησης. Θα συνεχίσει τις δράσεις μέσα σε χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα τώρα που θα ανοίξουν και οι εποχικές επιχειρήσεις, και απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης στα σωματεία μας, ώστε πιο οργανωμένα να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή επίθεση. 


Γιώργος Λάφης

Χρήστος Πανούσος

Βαγγέλης Μαρούπας

Ανδρέας Ευστρατουδάκης

Τάσος Γκίνης

Τέλος, υπενθυμίζουμε τη συλλογή υγειονομικού υλικού για την Παλαιστίνη μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required