15 Απρ 2024

Δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα (Γάτες-Σκύλοι) στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, έως και την Παρασκευή, 26 Απριλίου, θα πραγματοποιούνται δωρεάν στειρώσεις στις εγκαταστάσεις του Δήμου, στην περιοχή «Φουρνιώτικο ρέμα» στις αποθήκες του Δήμου Δυτικης Σάμου. Για την πραγματοποίηση των δωρεάν στειρώσεων υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Βάσει του Ν. 4830/2021, συμμετοχή σε δωρεάν στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων, δικαιούνται, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνες, τρίτεκνες κ μονογονεϊκές οικογένειες, όσοι είναι κάτοχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος).

Όσοι πολίτες επιθυμούν την δωρεάν στείρωση σε δεσποζόμενο ζώο τους, θα τηρηθεί η συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86, ώστε να δηλωθεί το όνομα του ιδιοκτήτη στην ηλεκτρονική σήμανση του ζώου (Micro-Chip), εντός δεκαημέρου από την ημερομηνία στείρωσης του (Ν.4830/21).

Σε περίπτωση αδέσποτου ζώου, παρακαλούνται οι κοινότητες και οι εθελοντές πολίτες, όπως βοηθήσουν στην περισυλλογή των ζώων, προκειμένου να επιτευχτεί η στείρωση περισσότερων ζώων συντροφιάς.


Για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος στειρώσεων, απαραίτητη, εκτός των άλλων και η έγκαιρη εξασφάλιση τηλεφωνικού ραντεβού στο παρακάτω τηλέφωνο του Δήμου Δυτ. Σάμου: υπεύθυνη δημοτική υπάλληλος: Δρακοπούλου Ευσταθία

Τηλ: 22733.50845 ώρες επικοινωνίας: 8.30-13.30

Στοιχεία τα οποία πρέπει να γνωρίζετε για το ζώο:
1) Φύλλο (αρσενικό ή θηλυκό)
2) Είδος ζώου που θα στειρωθεί (γάτα, σκύλος)
3) Ηλικία ζώου
4) Αριθμό πόσων ζώων θα στειρωθούν (π.χ. ένα θηλυκό, δυο αρσενικά)
5) Περιοχή που θα προσέρθουν τα ζώα (Καρλόβασι ή άλλες Κοινότητες του Δήμου) 
6) Αν έχουν Mi cro-Chip (ηλεκτρονική σήμανση)

ΕΚΚΛΗΣΗ

Προς τους φιλόζωους συμπολίτες μας και τα φιλοζωικά σωματεία:
Χωρίς την συνδρομή των εθελοντών πολιτών μας, δεν θα μπορέσει να έχει το σωστό αποτέλεσμα το πρόγραμμα στειρώσεων. Η συνδρομή των πολιτών είναι σημαντική και ουσιαστική στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required