14 Μαρ 2024

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου η εκδήλωση για τις δύο μεγάλες κυρίες του Ελληνικού παραδοσιακού χορού Καλιρρόη Παρρέν και Δόρα Στράτου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση κόσμου την Κυριακή, 10 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Aeolis στην πόλη της Σάμου, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία-παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό Μάκη Ευαγγέλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θέμα τις δύο μεγάλες κυρίες του Ελληνικού παραδοσιακού χορού Καλιρρόη Παρρέν και Δόρα Στράτου.

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Σάμου, χοροδιδάσκαλος και ερευνητής χορού, Μάκης Ευαγγέλου, παρουσίασε το έργο των δύο κυριών του Ελληνικού παραδοσιακού χορού, της Καλιρρόης Παρρέν, ιδρύτριας του Λυκείου των Ελληνίδων στην Αθήνα το 1910 και της Δόρας Στράτου, που επίσης στην Αθήνα το 1953 ίδρυσε το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου».




Μέσα από την παρουσίαση αναδείχθηκε ο ρόλος του Λυκείου των Ελληνίδων και των Ελληνικών Χορών - Δόρα Στράτου στην προώθηση του ελληνικού παραδοσιακού χορού, εντοπίζοντας τις επιδιώξεις, τις θεωρήσεις και τις αντιθέσεις των δύο συλλόγων.




Η είσοδος στην παρουσίαση ήταν δωρεάν και την τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Νομού Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Δημήτρης Βογιατζής, εκπρόσωποι φορέων του νησιού, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου, εκπαιδευτικοί, πλήθος πολιτών, καθώς και μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.




Με πολύ κολακευτικά λόγια προς το έργο του Μάκη Ευαγγέλου μίλησε η κα Ασημίνα Κολάρα, η οποία διετέλεσε για πάρα πολλά χρόνια δασκάλα χορού στο νησί της Σάμου, στο έργο της οποίας αναφέρθηκε ο ομιλητής, αφού και ο ίδιος μαθήτευσε από την ίδια.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή, τα μέλη του Δ/Σ του ΧΟΡ.Ο.Σ. που βοήθησαν στη διοργάνωση, τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου Aeolis για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους Γιώργο και Βαγγέλη Βουργάνα για την τεχνική υποστήριξη. 



Οι δράσεις συνεχίζονται από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required