4 Μαρ 2024

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: «… οι ενέργειες των υπευθύνων να είναι πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές»

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όσον αφορά την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου, μετά και την πρόσφατη ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απόφασης του υφυπουργού Υγείας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, έγκρισης προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ, στην οποία προβλέπεται μία και μοναδική θέση Επιμελητή Β΄ Παιδιατρικής για το Νοσοκομείο Σάμου, παρά τις μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις.


Συγκριτικά να αναφέρουμε την προκήρυξη 7 θέσεων για το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης, τις 5 θέσεις για το Νοσοκομείο Λήμνου και τις 3 θέσεις Διευθυντή (Ακτινολογίας, Αναισθησιολογίας και Χειρουργικής) για το Νοσοκομείο Ικαρίας. Με αφορμή τη νεότερη εξέλιξη ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση-επιστολή.

ΠΡΟΣ:

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ
Μ.Μ.Ε.

Ημερομηνία: 01/03/2024
Αριθ. Πρωτ.: 766


Οι επανειλημμένες συναντήσεις των ιατρών με τον Περιφερειάρχη Κο. Μουτζούρη, τον Βουλευτή και Ιατρό Κο Στεφανάδη και την Διοικήτρια του Γ.Ν. Σάμου Κα Αγγέλη στους οποίος εκθέσαμε τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος όσο και η ΕΝΙΣ και ο Σύλλογος Εργαζομένων τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (Αναισθησιολογικό, ΜΕΘ, ΤΕΠ, Οφθαλμίατρο, Ωριλά) δυστυχώς και προς έκπληξή μας απέβησαν άκαρπες.

Δυστυχώς λόγω των ανεπαρκών πιέσεων-κινήσεων τόσο του Βουλευτή όσο και της Διοικήτριας το αποτέλεσμα είναι από τις 42 κενές θέσεις του Νοσοκομείου μας να προκηρυχθεί μόνο μία Επιμελητή Β΄ Παιδιάτρου σε σύνολο 794 θέσεων Πανελλαδικά.

Θα πρέπει λοιπόν η Διοικήτρια να καταλάβει ότι με αυτά τα τεράστια κενά, ουσιαστικά υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο!

Για το καλό όλων πρέπει οι ενέργειες των υπεύθυνων να είναι πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές.

                                         Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας
Καπώλης Ευστράτιος                                     Σταθά Θάλεια





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required