15 Μαρ 2024

Με αυξημένη προσέλευση κοινού η εκδήλωση του Γυμνασίου Πυθαγορείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση κοινού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Μαρτίου, εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα από το Γυμνάσιο Πυθαγόρειου, στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Πυθαγορείου (Γυάλινο).

Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ.Ευσέβιος και οι αντιδήμαρχοι κα. Κονδύλη - Πανουράκη Μαρία και κ. Σεβαστής Βασίλειος, βραβεύθηκαν για την πολύχρονη και ουσιαστική προσφορά τους στο χώρο της εκπαίδευσης οι καταξιωμένες πρώην διευθύντριες Γυμνασίων κα. Βαλεοντή Αγγελική, κα. Κολλάρα Ασημίνα, κα. Παντελόγλου Ευδοκία και κα. Πρασίνου Έλλη, στο πρόσωπο των οποίων τιμήθηκε η γυναίκα εργαζόμενη. 


Έντονη συγκίνηση επικράτησε καθώς συνάδελφοί τους αλλά και παλιοί μαθητές τους, μοιράστηκαν με το ακροατήριο μνήμες από το κοινό τους παρελθόν. Μέσα από τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις, αναδείχτηκε η επίδραση που είχαν στις ζωές και την καριέρα τους, πρωτίστως, όμως, επισημάνθηκε η αξία της εκπαιδευτικής κοινότητας και η βαρύτητα των δεσμών που δημιουργούνται μεταξύ καθηγητών και μαθητών.



Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών σε όλο τον κόσμο και αποτέλεσε ευκαιρία για την αναφορά των επιτευγμάτων, των προκλήσεων και των φωνών των γυναικών σε διάφορους τομείς της ζωής. 




Η εκδήλωση πολυποίκιλη, διαδραστική, πολυμορφική και εξαιρετικά συντονισμένη από τους καθηγητές του Γυμνασίου Πυθαγορείου πλαισιώθηκε με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ηχογραφήσεις και προβολή φωτογραφιών αρχείου που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.



Ιδιαίτερη όμως και συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η παρουσίαση από μαθήτριες του Γυμνασίου Πυθαγορείου μικρών βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων και φωτογραφιών των γιαγιάδων τους, τις οποίες με αγάπη χαρακτήρισαν ως ρίζες της κάθε οικογένειας. Μέσα στα λίγα λεπτά της συνέντευξης αποτυπώθηκαν οι φιλοδοξίες και οι προοπτικές που είχαν ξεκινώντας τη δική τους ενήλικη ζωή, καθώς και οι συνθήκες, οι προκαταλήψεις και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν. Οι συγκρίσεις με τις ζωές των εγγονών τους, που τώρα ξεκινούν, ήταν αναπόφευκτες και αποτελούν απτό παράδειγμα της προόδου της κοινωνίας μας σε θέματα ισότητας και δικαιωμάτων. Η πρόοδος όμως αυτή δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό ούτε αποτελεί πολύ περισσότερο πεδίο πανηγυρισμών, καθώς αυτά που απομένει να γίνουν είναι πολλά και σημαντικά. 



Για το λόγο αυτό η εκδήλωση έκλεισε με την αναφορά στις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση των γυναικών ως συμβάντα και συμπεριφορές, οι οποίες δεν επιτρέπεται να μας αφήνουν αδιάφορους και να γίνονται άλλη μια πινελιά στον καμβά της καθημερινότητας μας. Το τραγούδι που ακούστηκε από τις γυναίκες του Συλλόγου Διδασκόντων στο κλείσιμο της εκδήλωσης ήταν μια υπενθύμιση της δυναμικής απάντησης που οφείλουμε ως κοινωνία σε αυτά τα φαινόμενα.

Η βραδιά τελείωσε με συζήτηση γύρω από τον μπουφέ που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πυθαγορείου με την αεικίνητη πρόεδρο του κ. Uxia Κρυσταλλάκη Buceta.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required