25 Μαρ 2024

Φ/Γ-Ο/Γ Blue Carrier 2 - Στον λιμένα της Σάμου για την πρώτη του προσέγγιση, στο 1ο του δρομολόγιο

Την πρώτη του προσέγγιση, στο 1ο του δρομολόγιο, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, στον λιμένα της Σάμου, το φορτηγό-οχηματαγωγό Blue Carrier 2. Δρομολογήθηκε στην θέση του Blue Carrier 1, προκειμένου το τελευταίο να εκτελέσει την ετήσια ακινησία του, έως τις 4 Απριλίου που θα επανέλθει στα δρομολόγιά του.


Το ro/ro Clementine είναι το 2ο στη σειρά κατασκευής πλοίο μιας παραγγελίας 6 πλοίων το 1996. Αγοράσθηκε πριν από 1 χρόνο από την CldN Ferries NV έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 13,4 εκατ. τοις μετρητοίς σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Attica group. 

Κατασκευάσθηκε το 1997,στα ναυπηγείαKawasaki Heavy Industries ltd – στο Sakaide της Ιαπωνείας. Έχει ολικό μήκος 162,49 μ. πλάτος 25,4 μ. ολική χωρητικότητας 23.986 tg και μεταφορική ικανότητα 2.307 γραμμικά μέτρα φόρτωσης που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει 160 φορτηγά και επιπλέον 458 Ι.Χ. Διαθέτει 2 κύριες μηχανές Kawasaki-MAN που του δίνουν μέση ταχύτητα 17 μιλίων/ώρα. 

Θα δρομολογηθεί στην γραμμή της Δωδεκανήσου και της Κρήτης. Από το «Σαμιακόν Βήμα» ευχόμαστε καλορίζικο και καλοτάξιδο το νέο απόκτημα της BS Ferries.

Δ. Λεκάτης 
Συνεργάτης «Σαμιακού Βήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required