22 Μαρ 2024

Στέφθηκε με επιτυχία η Ημερίδα STEM - Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου, διεξήχθη με επιτυχία Ημερίδα STEM – Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο χώρο του Γυμνασίου Καρλοβάσου στα πλαίσια του Περιφερειακού Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Βορείου Αιγαίου, όπου και συμμετείχαν Σχολεία του Νομού Σάμου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τους είχαν διαθέσει εξοπλισμό – κιτ ρομποτικής από το πρόγραμμα «1821 - Μικρή Επανάσταση την Εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις Ψηφιακές Δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο».

Η Ημερίδα Ρομποτικής διοργανώθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου από την διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβάσου, Αικατερίνη Σφέτσου και τον υποδιευθντή και εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου, Αθανάσιο Μπαζάκα.






Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευάγγελος Μαρνέζος και Μανόλης Νικολού, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβάσου κ. Αριστείδης Τσεσμελής, η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής κα Νίκη Τσεπέλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Στυλιανός Τζοάνος, η προισταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Δήμητρα Πρασσά, ο εκπρόσωπος της WRO Hellas - Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης κ. Άρης Λούβρης μέσω τηλεσυνδιάσκεψης και τέλος γονείς – κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές / τριες. 






Τα Σχολεία που συμμετείχαν:

· Γυμνάσιο Καρλοβάσου με τους μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής – STEM που λειτουργεί στο Σχολείο.

· Δημοτικό Σχολείο Όρμου Καρλοβάσου.

· Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου Ικαρίας.

· 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος.






Οι μαθητές / τριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να επιδείξουν τα αξιόλογα έργα τους με τα κιτ Ρομποτικής στο κοινό. Ευελπιστούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να καθιερωθούν ετησίως στο Νόμο Σάμου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required