13 Μαΐ 2024

«Μαζί!» - 15 Μαΐου το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στο Βαθύ

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο «Μαζί» θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 15 Μαΐου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων, το Κέντρο Πρόληψης "Φάρος", την ΕΛΜΕ Σάμου και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Τοπικοί Σύνδεσμοι Σάμου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!", στο Βαθύ.

Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2024 περιλαμβάνει
α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά

Παίρνουν μέρος τα σχολεία:

1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου
2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου
Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου Σάμου
Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου Σάμου
Γυμνάσιο Πύργου Σάμου
Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου Σάμου .
2ο Γυμνάσιο Σάμου
Μουσικό Σχολείο Σάμου
ΕΠΑΛ Σάμου

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στην Σάμο για πρώτη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιάεργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. 

Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα. 


Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Μπουτμπάρα Σοφία, Θεοδοσίου Μαρία, Παπαγεωργίου Μελίνα, Νικολαΐδου Κατερίνα, Στυλιανή Λιναρδή, Τσορμπατζόγλου Μιχάλης, Όλγα Γιώτη, Παπαδοπούλου Μερόπη, Δαραδούμης Σπυρίδων, Καλαφάτης Χρήστος, Κατζανού Παναγιώτα, Χαρικλέους Νικολέτα, Ζαφειριάδου Ελένη, Μετζογιαννάκη Ελένη, Παπαχρήστου Ειρήνη, Τσόμπανου Φωτεινή, Χριστοπούλου Κατερίνα, Παπανικήτα Σοφία, Σακελλάρη Στέλλα, Τσερέπα Ευαγγελία, Νέος Μιχάλης, Μπαλτατζής Νικόλαος, Τριανταφυλλίδου Γεωργία, Τσορακίδου Κυριακή

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Τοπικοί Σύνδεσμοι Σάμου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Συνεργαζόμενοι φορείς: Κέντρο Πρόληψης "Φάρος", ΕΛΜΕ Σάμου, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Συντονισμός: Σοφία Μπουτμπάρα
Γραμματεία: Τηλ 2106541600

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται από το 2015 από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αξιοποιώντας βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων, διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών προσφύγων, δράσεις δικτύωσης των σχολείων και μαθητικά φεστιβάλ. Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, είναι πιστοποιημένο πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και έχει εμπλέξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 40.000 μαθητές και μαθήτριες και 18.800 εκπαιδευτικούς.

Tα μαθητικά φεστιβάλ της σχολικής χρονιάς 2023/2024 θα διοργανωθούν σε Αθήνα, Αμφιλοχία, Άμφισσα, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιεράπετρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Σάμο, Σέρρες, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required