7 Απρ 2024

3,5 χρόνια μετά τα 7 Ρίχτερ – 4 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, για τον θάνατο της Κλαίρης και του Άρη

3,5 χρόνια μετά τον ισχυρό, φονικό σεισμό των 7 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Σάμο, στο Πρωτοδικείο Σάμου, μετά από 2 ημέρες (1η και 5η Απριλίου), ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία με την καταδίκη των κατηγορουμένων στην υπόθεση θανάτου των δυο νέων παιδιών, μαθητών Λυκείου, της Κλαίρης Λυμπέρη και του Άρη Τσιούρα το μεσημέρι της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Οι 3 κατηγορούμενοι, πατέρας, γιος και κόρη, μετά από 3 αναβολές της υπόθεσης, παρουσιάστηκαν (εκτός της κόρης που απουσίαζε), με δικηγόρους υπεράσπισης, τον κ. Αλέξη Γεωργούλη, δικηγόρο Χίου και την κα Λεοντίνα Μπερμπερίδου, δικηγόρο Κορίνθου, ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Σάμου, τη Δευτέρα, 1η Απριλίου, όπου συζητήθηκε η υπόθεση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (Άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λόγω της αμέλειας που επέδειξαν οι κατηγορούμενοι στο να λάβουν μέτρα συντήρησης και επισκευής της κατοικίας, επί της πρώην οδού Μνησιάρχου (έχει μετονομασθεί πλέον σε οδό Μαθητών Άρη & Κλαίρης), που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση που προκάλεσε τον θάνατο των 2 παιδιών, της Κλαίρης και του Άρη. Από πλευράς πολιτικής αγωγής παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Παναγιώτης Νέλλας, δικηγόρος Αθηνών και Γιάννης Χατζηκωνσταντής, δικηγόρος Σάμου.

Τα δυο νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, Κλαίρη και Άρης

Να σημειωθεί ότι στο διάστημα των 3,5 χρόνων είχαν προηγηθεί 3 αναβολές της δίκης. Η μία είχε ζητηθεί από την κατηγορούμενη κόρη της οικογένειας και άλλες δύο από τον δικηγόρο κ. Γεωργούλη. 


Οι 2 ημέρες της δίκης

Η συζήτηση και η εξέταση μαρτύρων (16 μάρτυρες του κατηγορητηρίου ενώ δεν εμφανίστηκαν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων), διεξήχθη την πρώτη ημέρα της δίκης, τη Δευτέρα, 1η Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι δεν είχαν έρθει στη Σάμο στο παρελθόν, πάρα του ότι το οίκημα που καταπλάκωσε τα παιδιά ανήκε στην πεθερά του κατηγορούμενου πατέρα και ήταν δηλωμένο στο Ε9 (στοιχεία ακινήτων) και στο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα η πρώτη επίσκεψη στη Σάμο έγινε μετά την παρέλευση ενός έτους από τον σεισμό!

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η δεύτερη ημέρα της δίκης, που διεξήχθη την Παρασκευή, 5 Απριλίου, περιλάμβανε τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των δικηγόρων των 2 πλευρών.

Η εισαγγελέας ήταν αυστηρή στην πρότασή της καταδεικνύοντας την παντελή αδιαφορία των κατηγορουμένων. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν καταδικαστική με 4 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, και για τους 3 κατηγορουμένους. Δεν χορηγήθηκαν ελαφρυντικά, παρά του ότι ζητήθηκε από την υπεράσπιση, λόγω πρότερου σύννομου βίου. Οι 2 παρόντες κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση του Δικαστηρίου και στη συνέχεια η υπόθεση θα εξεταστεί από την Μεταβατική Έδρα του Εφετείου Αιγαίου (Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων), στη Σάμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required