10 Απρ 2024

Υποδοχή αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Ιταλικού Δήμου Arzignano από τον δήμαρχο Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους

Στο γραφείο του υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη, 10 Απριλίου, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, αντιπροσωπία από τον αδελφοποιημένο Ιταλικό Δήμο της πόλης Arzignano. Στη συνάντηση γνωριμίας με τη Δημοτική αρχή συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης νέων που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα του βυρσοδέψη.

Σήμερα στην πόλη Arzignano λειτουργεί το μοναδικό εργοστάσιο επεξεργασίας δέρματος σε όλη την Ιταλία, καθώς και αντίστοιχη τεχνική σχολή φοίτησης νέων από 14 έως 18 ετών. Ανακοινώθηκε ότι στο πανεπιστήμιο της Βενετίας ιδρύεται αγγλόφωνο τμήμα ειδίκευσης στον βιομηχανικό σχεδιασμό της επεξεργασίας δέρματος. Για την περαιτέρω σύσφιξη μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμων μας, διερευνήθηκε πρόγραμμα ανταλλαγών επισκέψεων.

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου, στα γραφεία της ΠΕΔ στην πόλη της Σάμου, με πρωτοβουλία και υπό την προεδρία του δημάρχου Δυτικής Σάμου παρουσία του κ. δημάρχου Δήμου Ανατολικής Σάμου και με αντίστοιχες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κ.κ. δημάρχους Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών, εξετάστηκαν θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων του Νομού Σάμου. Έγινε καταγραφή των επιστημονικών ειδικοτήτων που κατ’ ελάχιστο απαιτούνται για την ενίσχυση των υπηρεσιών με πρόσληψη προσωπικού και συμφωνήθηκε η υποβολή σχετικής πρότασης προς την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required