23 Απρ 2024

Εκδήλωση για τον Πυθαγόρα από το Σύλλογο Καρλοβασιτών Αττικής

Μία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε την Κυριακή, 21 Απριλίου, ο Σύλλογος Καρλοβασιτών Αττικής σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ανάβασις» και στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του Athens Book Space, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του κορυφαίου Βρετανού ακαδημαϊκού και συγγραφέα Nigel McGilchrist "When The Dog Speaks The Philosopher listens" που πραγματεύεται τη συνεισφορά του φιλοσόφου Πυθαγόρα και του νησιού της Σάμου στο δυτικό πολιτισμό.




Για το εξαιρετικό αυτό πνευματικό πόνημα μίλησαν: Ο ιστορικός Μιχάλης Κατσικαρέλης και ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ενώ τη συζήτηση προλόγισε και συντόνιζε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαργαρίτα Ικαρίου.

Ο συγγραφέας, εμφανώς συγκινημένος και μιλώντας στα ελληνικά στην αρχή και στη γλώσσα του μετέπειτα (με τη βοήθεια μεταφράστριας) αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία του βιβλίου που σκιαγραφούν την άποψη του συγγραφέα για την επίδραση της Πυθαγόρειας φιλοσοφικής θεώρησης στη ζωή και τον άνθρωπο.



Την παρουσίαση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Καρλοβασιτών Αττικής Χαράλαμπος Τζαννής, ενώ όλο το Δ.Σ του Συλλόγου παρείχε αμέριστη βοήθεια στη διοργάνωση. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους ο οποίος και απηύθυνε σύντομο μα θερμό χαιρετισμό, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων, πλήθος Σαμίων, φίλοι του συγγραφέα και εκλεκτοί προσκεκλημένοι από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.




Στο πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε κέρασμα με μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου που υποστηρίζει σθεναρά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με άξονα και αφορμή το νησί της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required