13 Μαΐ 2024

17 Μαΐου - Σύσκεψη γυναικών ενόψει ευρωεκλογών από την Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ οργανώνει σύσκεψη την Παρασκευή, 17 Μαΐου, στις 19.00 στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Σάμου ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου με θέμα: «Με δυνατό ΚΚΕ σπάμε τα δεσμά της ΕΕ. Σπάμε τον «φαύλο κύκλο» της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας».


Ομιλήτρια θα είναι η Χριστίνα Σκαλούμπακα, υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος. Είναι δικηγόρος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώ είναι μέλος της ΚΕ και του τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών. 

Χριστίνα Σκαλούμπακα

«Ζούμε την εποχή που ιδιαίτερα για τις γυναίκες, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πιστά υπηρετούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΛΛΗΝ. ΛΥΣΗ θέτει φραγμούς και εμπόδια για τη βελτίωση συνολικά της ζωής τους.

Στην εργασία με το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, με τις βασικές ανάγκες να κοστολογούνται ακριβά όπως οι εξετάσεις υγείας, η μητρότητα, η προσχολική αγωγή των παιδιών κλπ, στην άνιση στήριξη των πολυεθνικών και των πράσινων μπίζνες με αποτέλεσμα αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες να βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, με το να αφήνει τις γυναίκες ανυπεράσπιστες στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής και όχι μόνο βίας, στην αναπαραγωγική διαδικασία που εμπορευματοποιείται φτάνοντας και σε ακραίες μορφές εκμετάλλευσης όπως η εμπορική «παρένθετη μητρότητα». Αλλά και με το να έρχονται γυναίκες και μωρά παιδιά αντιμέτωποι με φτώχεια και προσφυγιά, αφού ΝΑΤΟ και ΕΕ σε αγαστή συνεργασία διασφαλίζουν τον πλουτισμό των ευρωπαϊκών ομίλων κάνοντας πολέμους.

Το Κόμμα μας σταθερά και μέσα από το κίνημα, άντρες και γυναίκες, μπαίνουν μπροστάρηδες να αναδείξουν τα παραπάνω αλλά και να αυξήσουν τις φωνές υπεράσπισης και διεκδίκησης των αναγκών των γυναικών και των παιδιών μας!

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε γυναίκες, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, αγρότισσες, φοιτήτριες, ξενοδοχοϋπαλλήλους, δασκάλες, καθηγήτριες, εργαζόμενες στο Προσφυγικό, καλλιτέχνες, νέες μαμάδες κλπ, αλλά και άντρες να παραστούν στη σύσκεψη, να διατυπώσουν ερωτήσεις, σκέψεις και προτάσεις για όλα όσα τους απασχολούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required