14 Μαΐ 2024

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης με αρμοδιότητες στον Τουρισμό στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Ό. Κεφαλογιάννη - Γ. Καλτάκης
Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης με αρμοδιότητες στον Τουρισμό, κ. Γιάννης Καλτάκης, συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, στην Αθήνα, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεγαλογιάννη. Η συμμετοχή του ήταν επιβεβλημένη καθώς γνωστοποίησε στους αρμόδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης αλλά πρότεινε και τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση αυτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλτάκης αναφέρθηκε για την ανάγκη διεύρυνσης του διαλόγου για θεσμοθέτηση προοπτικής ελάφρυνσης των τουριστικών επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου. Ζήτησε την χρηματοδότηση για τον παραδοσιακό οικισμό Βρύσας Λέσβου και τον οικισμό Άνω Βαθέος Σάμου για την βελτίωση τουριστικού περιβάλλοντος καθώς επίσης και την αποκατάσταση των ζημιών των σεισμοπαθών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου διότι υπάρχουν πληγέντα κτίρια που αλλοιώνουν το τουριστικό περιβάλλον.

Ακόμα, επεσήμανε το υπέρογκο κόστος των εισιτηρίων για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε την συνδρομή της πολιτείας. Επιπλέον αξίωσε την νομοθετική ρύθμιση της συνδιαφήμισης για απελευθέρωση αυτής από τον νόμο περί προμηθειών του δημοσίου έτσι ώστε να μπορούν να επιλυθούν πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη για την επίλυση του χωροταξικού ζητήματος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να κατασκευαστούν μεγάλα τουριστικά θέρετρα και να πραγματοποιηθεί προσέλκυση επενδυτών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

1 σχόλιο:

Σαμιωτης είπε...

Για το ύψος της τιμής των εισιτηρίων ειδικά για την Σάμο είπε τίποτα ο κ. Καλτάκης;;;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required