9 Μαΐ 2024

Χριστούγεννα το… Πάσχα(!);

Εντύπωση προκαλείται στους ξένους επισκέπτες (και όχι μόνο…), του Βαθιού, που αντικρίζουν εικόνα χριστουγεννιάτικου διακόσμου στον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας. Απομεινάρια από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης; Προχωρημένη άποψη διακοσμητική; Συγκεντρώνοντας τις απορίες ρωτήσαμε να μάθουμε περισσότερα για το «φαινόμενο».

Όντως, αποτελεί μέρος χριστουγεννιάτικου διακόσμου της πόλης αλλά παρέμειναν μερικά διακοσμητικά στοιχεία (αφαιρέθηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιονονιφάδες κ.ά.) αφήνοντας αυτά που διακρίνονται στη φωτογραφία αφού λόγω και του υποφωτισμένου δρόμου, δίνουν περισσότερο φως και «εμπορική ατμόσφαιρα» στην περιοχή. Αυτό υποστηρίζουν επαγγελματίες και όσοι κάτοικοι συμφωνούν με την παραμονή τους.

Το ζήτημα είναι να δούμε άμεσα σοβαρά τον υποβαθμισμένο εμπορικό δρόμο (η πολύχρονη οικονομική κρίση έφερε πολλά κλειστά μαγαζιά), με μια μοντέρνα μελέτη φωτισμού που δεν θα υποφωτίζει την περιοχή αλλά ούτε και θα θυμίζει χριστουγεννιάτικες νύχτες την περίοδο του Πάσχα (και του δεκαπενταύγουστου;) με αμφιβόλου αισθητικής διάκοσμο που προκαλεί σύγχυση και πολλά ειρωνικά χαμόγελα από τους τουρίστες που ξεκίνησαν να επισκέπτονται το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required