4 Ιουλ 2024

Η διαδικασία εγγραφών μαθητών σε Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια

Με αφορμή πολλά ερωτήματα που δέχονται οι διευθύνσεις των σχολείων τις τελευταίες ημέρες, διευκρινίζονται τα παρακάτω σχετικά με τη διαδικασία εγγραφών σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) για το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025:


1. Προθεσμίες Εγγραφών: Η εγγραφή των μαθητών στην επόμενη τάξη δεν γίνεται αυτόματα, οι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλουν έως τις 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59 αιτήσεις εγγραφής για ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ ηλεκτρονικά στο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

2. Τροποποίηση Αιτήσεων: Υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ήδη στο e-eggrafes ή διαγραφής της αρχικής και υποβολής νέας ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την ίδια προθεσμία.

3. Δηλώσεις Προτίμησης: Οι προτιμήσεις που έχουν δηλωθεί στο σχολείο δεν είναι δεσμευτικές. Οι γονείς μπορούν να τροποποιήσουν τις επιλογές τους και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής για το σχολείο ή ειδικότητα ή τομέα της επιλογής τους. Σε κάθε περίπτωση ισχύει η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.

4. Εγγραφές από Γυμνάσιο: Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Γ’ Γυμνασίου μπορούν να εγγραφούν στην Α’ τάξη ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ.

5. Εγγραφές από Α’ Λυκείου: Μαθητές που έχουν τελειώσει την Α’ Λυκείου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στη Β’ τάξη ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ, ανεξάρτητα από το Λυκείου που φοιτούσαν τη προηγούμενη χρονιά.

6. Εγγραφές από Β’ Λυκείου: Μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τη Β’ τάξη θα πρέπει να εγγραφούν στη Γ’ τάξη του Λυκείου στο οποίο έχουν παρακολουθήσει τη Β’ τάξη.

7. Εγγραφές αποφοίτων: Απόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στη Β’ τάξη του ΕΠΑΛ στον τομέα που επιθυμούν. Οι μαθητές αυτοί παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες/εβδομάδα) και έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ όταν αποφοιτήσουν.

Αν ο/η απόφοιτος/η ΕΠΑΛ επιλέξει ειδικότητα ίδιου τομέα με τον τομέα που έχει αποφοιτήσει εγγράφεται στη Γ’ τάξη

Είναι σημαντικό όλες οι εγγραφές να ολοκληρωθούν εγκαίρως μέχρι τις 5 Ιουλίου 2024. Αυτό θα επιτρέψει τον σωστό προγραμματισμό του προσωπικού στις σχολικές μονάδες και οι μαθητές θα εξασφαλίσουν τη θέση τους στη σχολική μονάδα της επιλογής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ.: 22730.28477
e-mail: mail@epal-samou.sam.sch.gr
site: https://epal-samou.sam.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required