6 Ιουλ 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Σάμου: «Βάζουν ταφόπλακα στον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας (μετά και την πρόσφατη παραίτηση των δυο αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου), που συνεχώς αυξάνονται στη Σάμο.


«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η Κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για την πλήρη απαξίωση και εν τέλη κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει τεθεί εδώ και καιρό σε εφαρμογή, ώστε να ξεπουληθεί και αυτός ο τομέας στους λίγους και ισχυρούς, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των πολλών.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το υγειονομικό προσωπικό του νησιού μας που χάρη στο φιλότιμο, την αυτοθυσία και με το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακατέχει καταφέρνουν να κρατούν “ζωντανό” το Ε.Σ.Υ. στη Σάμο, παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν επί πολλά συναπτά έτη. Η αναγνώριση του έργου τους αν και επιβεβλημένη, δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική τους, με τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνίες τους.

Η Υγεία είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση και τους τοπικούς της εκπροσώπους, οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας στον νομό μας.

Η έμπνευση και η υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ως βασικού πυλώνα του Κράτους Πρόνοιας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., βασίστηκε σε ένα θεμελιώδες αξίωμα. Η Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό όπου ο λαός πρέπει να έχει καθολική πρόσβαση χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Η θέση και η στάση μας είναι διαχρονικά συνεπής, αγωνιζόμαστε για υψηλού επιπέδου Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με επαρκώς στελεχωμένες και χρηματοδοτούμενες δομές για όλο τον λαό.

Το κοινωνικό κράτος είναι η ταυτότητά μας και δεν την παζαρεύουμε.

Θα είμαστε απέναντι τους υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required