30 Μαΐ 2009

Τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού της πόλης επαναφέρει η νομαρχία

Με αφορμή τα έργα που εκτελούνται στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Βαθέος, ο νομάρχης, κ. Κάρλας, με επιστολή του προς το Λιμενικό Ταμείο, επαναφέρει το θέμα της μεταφοράς του Εμπορικού λιμανιού στο Μαλαγάρι.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «με το έργο του βιολογικού σε εξέλιξη, η πίεση που θα υποστεί κατά την τουριστική περίοδο η παραλιακή λεωφόρος θα είναι ασφυκτική, συνθλίβοντας τις οικονομικές δραστηριότητες των επαγγελματιών της περιοχής και μεταλλάσσοντας τη μορφή όλης της πόλης. Θεωρούμε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη διευθέτησης της στάθμευσης κατά τρόπο που δε θα προκαλεί και δε θα επιτείνει την ασφυξία της παραλιακής ζώνης.Σε συνθήκες εργοταξίου πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να δοθεί ζωτικός χώρος στους πεζούς, με ασφάλεια».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται, επίσης, ότι το έργο του βιολογικού είναι πρόκληση για όλους και θα πρέπει να συνεχιστεί, επισημαίνεται όμως ότι είναι αναγκαίος ο συνεχής διάλογος και η διαρκής συνεννόηση της αυτοδιοίκησης και των τεχνικών υπηρεσιών με τον εργολάβο του έργου, το Λιμενικό Ταμείο, τους Επαγγελματίες, το Εμπορικό και Τεχνικό Επιμελητήριο, το σύλλογο Ξενοδόχων, το Λιμενικό και την Αστυνομία, με στόχο την προώθηση του έργου με το λιγότερο κόστος για την Κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Το έργο του βιολογικού καθαρισμού είναι ένα έργο που είναι φυσιολογικό να δημιουργεί παρενέργειες και προβλήματα, «ιδιαίτερα όταν γίνεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή και περισσότερο όταν αφορά την κεντρικότερη και ζωτικότερη οδική αρτηρία της Σάμου που εξυπηρετεί όλο το νησί, αφού καταλήγει στο λιμάνι και στο Νοσοκομείο και παράλληλα είναι η ποδιά και η αυλή των κατοίκων της και των επισκεπτών της, ντόπιων και ξένων, η βιτρίνα και ο καθρέφτης της πόλης».

«Είναι σημαντικό», καταλήγει η επιστολή, «ότι οι επιχειρηματίες της παραλιακής στηρίζουν τις εργασίες που γίνονται, γιατί αφορούν το μέλλον της πόλης, συμβάλλοντας, έτσι, αποφασιστικά, παρά τα προβλήματα, στη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης που το χρειάζονται και το έργο για να γίνει και ο τόπος για να ζήσει.Τα ίδια ισχύουν κατά την άποψή μας και για την παραλιακή ζώνη λιμένος Ευδήλου Ικαρίας, όπου επίσης υπάρχει εν εξελίξει εργοτάξιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required