30 Μαΐ 2009

Με Φώφη Γεννηματά η προεκλογική ομιλία του Πα.Σο.Κ

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπερ-Νομάρχης Αττική,ς κ. Φώφη Γεννηματά, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τις προσεχείς Ευρωεκλογές, στο δημαρχείο Βαθέος, την Τετάρτη, 27 Μαΐου.

Η κα Γεννηματά την επομένη της ομιλίας μετείχε σε διαδοχικές συναντήσεις στη νομαρχία Σάμου, την ΤΕΔΚ Σάμου, καθώς και την ΕΟΣΣ στη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νομού, αλλά και του πρωτογενούς τομέα. Αναφερόμενη στη διήμερη επίσκεψή της στη Σάμο δήλωσε ότι από την αρχή του χρόνου έχει πραγματοποιήσει 30 περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μια προεκλογική επίσκεψη μόνο, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα επισκέψεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε. Οι πολίτες βρίσκονται αυτή την εποχή σε ιδιαίτερο προβληματισμό. Ήρθαν εκεί, γιατί προσπαθούν όλοι να ακούσουν και να δουν που υπάρχει φως και διέξοδος. Εμείς δεν βγήκαμε στην Ελληνική Περιφέρεια τώρα επειδή είναι η προεκλογική περίοδος. Η προσπάθειά μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον κόσμο που υποφέρει και να εξηγήσουμε ότι δεν είναι όλα αδιέξοδα. Υπάρχει και άλλος δρόμος, υπάρχει και άλλη επιλογή», δήλωσε η κα Γεννηματά. Αναφερόμενη στις επερχόμενες ευρωεκλογές τόνισε ότι «σε αυτές τις Ευρωεκλογές πρέπει να δοθεί διπλό μήνυμα. Πρώτον θα πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μέσα από την ασυδοσία οδήγησαν στα αδιέξοδα και στην οικονομική κρίση και την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.
Το χειρότερο είναι ότι τα βάρη της κρίσης τα σηκώνουν οι μεσαίοι και οι ασθενέστεροι. Το δεύτερο μήνυμα που πρέπει να πάρουν οι πολίτες, είναι ότι δεν παίρνει «πράσινο φως» η Κυβέρνηση για να συνεχίσει τις πολιτικές της, τη διαφθορά την αξιοκρατία, την προσβολή στους θεσμούς και όλες αυτές τις πολιτικές που έχουν επιβαρύνει τη μέση ελληνική οικογένεια. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ είμαστε μετά την Ουγγαρία η δεύτερη χώρα σε φορολογικά βάρη που σηκώνει η μέση ελληνική οικογένεια».

Αναφερόμενη στην θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η κα Γεννηματά δήλωσε ότι «η αυτοδιοίκηση είναι ένα μεράκι που δεν σε εγκαταλείπει ποτέ. Εγώ νιώθω ότι είμαι ακόμη στην αυτοδιοίκηση. Εξάλλου τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε επί ημερών μου, δυστυχώς δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Θα έλεγα ότι είναι σε δυσκολότερη κατάσταση. Διότι αυτή τη στιγμή το ΈΣΠΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Ένα ΈΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα προσανατολιζόταν στην ελληνική περιφέρεια και θα μπορούσε την ανάπτυξη τις υποδομές και βεβαίως και θέσεις εργασίες. Έχουν περάσει δύο χρόνια, γιατί το πρόγραμμα είναι 2007-2013, βρισκόμαστε στο 2009 και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη κανένα μέτρο και δεν έχουν δαπανήσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική περιφέρεια από αυτούς τους πόρους. Εμείς είχαμε κατοχυρώσει τον πρώτο αυτοτελή πόρο για την Ν.Α. από τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων και αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει άγνωστο για πόσο καιρό. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό γιατί έδειχνε πού πρέπει να πάνε τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι δυνατόν οι νομάρχες και οι δήμαρχοι να παρακαλούνε έξω από τα γραφεία των υπουργών και των Περιφερειαρχών για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους Πρέπει η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει κάποτε πόρους και να ξέρει ότι αυτά είναι τα χρήματά της για να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά για τα οποία τους έχουν εκλέξει οι πολίτες. Σε μια περίοδο οικονομική κρίσης θα μπορούσαν οι νομαρχίες και οι δήμοι να είναι ένας μοχλός και ανάπτυξης αλλά και άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζονται από τη σημερινή Κυβέρνηση ως ένας κομματικός μηχανισμός και μόνο».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κα Γεννηματά δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εδώ και πολύ καιρό να γίνουν οι εθνικές εκλογές ενώ όπως είπε «η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required