15 Ιουλ 2015

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Η Νομαρχιακή Σάμου εκφράζει την αντίθεσή της


Με κείμενο-απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την αντίθεσή της στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της απόφασης...                  








ΑΠΟΦΑΣΗ Ν.Ε. ΣΑΜΟΥ


"Η Νομαρχιακή Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Στην πρόταση αυτή εμπεριέχονται μέτρα λιτότητας, υφεσιακά, ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και μέτρα που παραβιάζουν την εντολή της 25ης Γενάρη, τις προγραμματικές της δηλώσεις, την εντελώς πρόσφατη εντολή του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και την ελπίδα του λαού για ένα καλύτερο αύριο.


Μετά από 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε ανεπανάληπτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα κρίνουν το μέλλον του λαού για δεκαετίες. 

Το πρωτοφανές σύστημα εκβιασμών, πιέσεων και τρομοκρατίας, από δανειστές και συστημικά ΜΜΕ, δε πρέπει σε καμία περίπτωση να ανατρέψει τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά κόμματος και κυβερνητικού προγράμματος πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά , λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και δε πρέπει να διαρραγεί.

Επίσης θεωρούμε άδικο και ανησυχητικό για την σχέση κόμματος κυβέρνησης ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι ομόφωνες αποφάσεις της Νομαρχιακής μας επιτροπής, όπως και άλλων νησιωτικών να μην αλλάξει το ειδικό καθεστώς για το ΦΠΑ στα νησιά, όπως επίσης να μην προχωρήσει η αποικιοκρατική παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων (και της ΣΑΜΟΥ), καθώς και η λοιπή παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνουμε ότι, παρά τις όποιες υποσχέσεις για επιστροφή της έκπτωσης ΦΠΑ στους μόνιμους κατοίκους, η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει επιπτώσεις στον Τουρισμό, όταν στην απέναντι ακτή οι Γερμανικών και άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών συμφερόντων επιχειρήσεις, έχουν πολύ ευνοϊκότερο καθεστώς. Για δε την παραχώρηση των αεροδρομίων τονίζουμε ότι ως Οργάνωση πρωτοστατήσαμε στις αντιδράσεις ενάντια στις αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης συντονίζοντας και τους εργαζόμενους και άλλες παραγωγικές ομάδες σε αυτόν τον αγώνα και τώρα έχουμε τεράστιο συνειδησιακό πρόβλημα, όπως επίσης πρόβλημα στην σχέση μας με το κίνημα, αν δεν συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τις αντιδράσεις και απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση.

Τέλος ανησυχούμε πολύ διότι στην συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι θα πρέπει να αρθούν όλες οι μονομερείς ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δημιουργεί προβλήματα τόσο στα ευνοϊκότερα μέτρα για τους ανασφαλίστους που προώθησε με μεγάλη καθυστέρηση αυτή η Κυβέρνηση όσο και για τα προβλήματα των υπερχρεωμένων πολιτών απέναντι στις Τράπεζες, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Κινδυνεύουν επίσης οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων. Τέλος διαφαίνεται και τεράστια ζημιά από τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την πρωτογενή παραγωγή, το κύριο μας εργαλείο για την διατροφική επάρκεια και ένα πολύ σημαντικό επίσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να μη φέρει στην βουλή τους εφαρμοστικούς νόμους τους οποίους επέβαλαν με «μαφιόζικο», εκβιαστικό τρόπο οι δανειστές και, εφόσον δεν υπάρχει άλλη προοπτική, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε μέτρου, να ζητήσει νέα λαϊκή εντολή. Εξυπακούεται ότι ως κόμμα είναι αδύνατο να κατέλθουμε σε ένα τέτοιο αγώνα ως πολιτική δύναμη η οποία θα εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές, θα αναιρεί τη μέχρι σήμερα συνομολογούμενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα απλώνει την απογοήτευση στο κίνημα και στην Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, και, ακόμη χειρότερα, δε θα δίνει διέξοδο και προοπτική στα τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας.
Είναι η ώρα το κόμμα στο σύνολό του, να περιφρουρήσει το ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, τις συνεδριακές του αποφάσεις και τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αποφύγει μια εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες.


Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύγκλιση της Κ.Ε. καθώς και οι συνεδριάσεις όλων των κομματικών οργανώσεων και αυτό μόνο ως αρχή για δημοκρατική διεργασία σε ευρύτερα κομματικά σώματα, αν απαιτηθεί, ακόμα και σε έκτακτο συνέδριο. Δεν είναι δυνατόν κανείς να χρεωθεί μια επαπειλούμενη διάσπαση χωρίς κάθοδο στην βάση του κόμματος."



14 ΙΟΥΛΗ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required