13 Σεπ 2015

2 πυρκαγιές το Σάββατο σε Τσαμαδού και Ηραίον

Φωτο. αρχείου

Το Σάββατο 12/9 στις 19:10', η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε δασική έκταση στη περιοχή Τσαμαδού στο Κοκκάρι. Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση 10 στρεμμάτων περίπου. Η Πυροσβεστική επενέβη στο περιστατικό με 23 υπαλλήλους, 1 πεζοπόρο τμήμα των 5 ατόμων, 8 Πυροσβεστικά οχήματα, 2 αεροσκάφη CL 215, 28 εθελοντές Πυροσβέστες και 14 εθελοντικά Πυροσβεστικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου. 




Το Δασαρχείο Σάμου παρευρέθηκε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης πυρκαγιάς με κλιμάκιο δασοφυλάκων το οποίο συνέβαλλε καθ' όλη την διάρκεια της επιχείρησης. Η 79 ΑΔΤΕ διέθεσε επιχειρησιακό Αξιωματικό, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. μερίμνησε για την ασφαλή κίνηση όλων των εμπλεκόμενων οχημάτων στον τόπο της πυρκαγιάς καθώς και για την διακοπή και έναρξη της διέλευση των οχημάτων στην ε.ο. Σάμου - Καρλοβασίου.


Τη νύχτα της ίδιας ημέρας, στις 23:18', η Πυροσβεστική δέχτηκε ακόμη μια ειδοποίηση για πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε αγροτική έκταση στο Ηραίον. Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση 30 τετραγωνικών περίπου. Υπήρξε επέμβαση στο συμβάν με 6 υπαλλήλους, 2 Πυροσβεστικά οχήματα, 8 εθελοντές Πυροσβέστες και 4 εθελοντικά Πυροσβεστικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου.


Για τα παραπάνω συμβάντα ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου.
Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διεξάγει προανάκριση για τα αίτια των πυρκαγιών.


Τις επιχειρήσεις συντόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχος Φώτιος Δημαρέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required