13 Σεπ 2015

Ο Σύλλογος «Η Μέλισσα» για τη λειτουργία Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και ΕΕΕΕΚ Σάμου




"Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση Π. Ε. Σάμου «Η Μέλισσα» αποτελεί σκέπη για παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down και πολλαπλές αναπηρίες, τα οποία φοιτούν σε ειδικά και σε γενικά σχολεία (με τάξεις ένταξης, παράλληλη στήριξη κλπ).











Όραμά μας και στόχος μας είναι η ενσωμάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στη Γενική Εκπαίδευση και στα Γενικά Σχολεία. Παρόλα αυτά τα Ειδικά Σχολεία έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν κρίσιμο ρόλο στην εκπαίδευση πολλών από τα παιδιά μας, είτε ως ένα μεταβατικό στάδιο, είτε για κάποια από αυτά, μονιμότερο. Θέση μας και αίτημα μας είναι η μεταφορά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου καθώς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε ένα ασφαλές και λειτουργικό κτήριο εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης και όχι έξω από αυτόν όπως είναι σήμερα, δίπλα αν όχι μαζί με Μη Ειδικές σχολικές δομές.
Θέλουμε να συγχαρούμε την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μ. Αγγελόπουλο για την κατανόηση και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ειδικού Σχολείου τόσο πέρυσι κατά το τέλος της Σχολικής Χρονιάς όσο και φέτος έτσι ώστε να καταστεί κατά το δυνατόν ασφαλές. Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε ότι συνταυτιζόμαστε με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανεύρεση οικοπέδου και χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού Ειδικού Σχολείου μέσα στην πόλη της Σάμου. 


Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι οι προσπάθειες αυτές πρέπει να ενταθούν ακόμη περισσότερο και ότι σε περίπτωση δυσχερειών υλοποίησης θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα αμεσότερης λύσης μεταστέγασης.

Ως ο μοναδικός Γονεϊκός Φορέας Αναπηρίας της Περιφέρειας μας και σε αγαστή συνεργασία με το Πανσαμιακό Σωματείο Α.ΜΕ.Α. «Ο Ίκαρος» είμαστε στην διάθεση όλων των εμπλεκομένων πλευρών για βοήθεια και ειλικρινή συνεργασία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required