9 Νοε 2015

Όλα πήγαν καλά – Διάσωση 50 προσφύγων – μεταναστών στο Πράσσο


Φωτογραφίες: Σελίδα facebook Αλέξανδρου Μαλαγάρη


Στις 08:57 το πρωί της Κυριακής, 8 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου κλήθηκε από το Λιμεναρχείο Σάμου, να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 50 προσφύγων – μεταναστών στο ακρωτήριο Πράσσο. 












Με το σκάφος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου Τ.Σ. 137 ΓΟΡΓΩ, στοιχείο 5 αυτοδυτών απέπλευσε από το λιμάνι Μαλαγαρίου και με καλές για την εποχή συνθήκες έφτασε στο σημείο όπου μας περίμενε σκάφος του Λιμενικού Σώματος στις 10:05π.μ. Μετά από συνεννόηση με το πλωτό του Λ.Σ. το πιο εύκολο σε ελιγμούς και με μικρότερο βύθισμα σκάφος ΓΟΡΓΩ κατάφερε να προσεγγίσει τη βραχώδη ακτή με τη βοήθεια δυο δυτών στη θάλασσα που κατεύθυναν το σκάφος μακριά από βράχους.








Στη συνέχεια, με μια ανθρώπινη αλυσίδα επιβίβασαν όλους τους μετανάστες – πρόσφυγες στη ΓΟΡΓΩ και τους παρέδωσαν με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Χρειάστηκαν δυο προσεγγίσεις της ΓΟΡΓΩ για να απεγκλωβιστούν όλοι. Το δε πρώτο δρομολόγιο ήταν αποκλειστικά με μωρά, παιδιά, εγκύους και γυναίκες. Σε τρίτη προσέγγιση επιβιβάστηκαν και το ζευγάρι αυτοδυτών που έμεινε πίσω να ερευνήσει την περιοχή για επιπλέον ναυαγούς. Παρόντα ήταν και τα σκάφη της Sjoraddnings από τη Σουηδία.  Η επιχείρηση έληξε με την επιστροφή των δυο σκαφών του Λ.Σ. και του σκάφους του Σ.Α.Σ. στο λιμάνι Μαλαγαρίου στις 12:30μ.μ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required