11 Μαΐ 2016

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Γ. Κολλάρος: "...το μόνο που μένει για να ζήσει ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ"! (Ηχητικό)



Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος ενώ τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, είχε παραχωρήσει συνέντευξη, μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου από 153 Βουλευτές, στον Διευθυντή του "Σαμιακού Βήματος" Μάνο Στεφανάκη, στην εκπομπή "Ραδιοφωνικά κι Ενήμερα" στο ράδιο "Αρμονία". Παρακάτω θα βρείτε ολόκληρη την επιστολή-απάντηση του Γ. Κολλάρου και το ηχητικό της συνέντευξης.







Η επιστολή Γ. Κολλάρου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ


Κύριε Βουλευτά με την ιδιότητα μου ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, αντιπαρέρχομαι τις αναφορές περί «αηθών υπαινιγμών, παραποιήσεων και κρυμμένων προσβολών και απειλών» κι αυτό γιατί θεωρώ ότι, είτε άλλα διαβάσατε και άλλα καταλάβατε, είτε τεχνηέντως υπό το βάρος της ψήφισης ενός νομοσχεδίου-τέρατος επιλέξατε «την πλάγια οδό», να απαντήσετε δηλαδή στην Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος» (η οποία σημειώνω για τους μη γνωρίζοντες ότι είχε αποστείλει και στους 300 Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου επιστολή με τις θέσεις του Δικηγορικού Σώματος) και όχι σε μένα τον συντάκτη του κειμένου και συμπολίτη σας .

H επιστολή που και σεις λάβατε από την Συντονιστική μας Επιτροπή ουδόλως απέχει κατά ύφος, περιεχόμενο και έννοιες από την επιστολή που σας έστειλα, σταχυολογώ δε για την αποκατάσταση της αλήθειας ορισμένα της κομμάτια: «Εντός λίγων ωρών καλείστε να αναλάβετε την ευθύνη της νομοθέτησης ενός ασφαλιστικού-φορολογικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από πρόδηλη αντισυνταγματικότητα και ελλειμματική σύνδεση με την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Αιφνιδίως και με συνοπτικές διαδικασίες, που δεν ταιριάζουν στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία… Ενόψει των ανωτέρω, καλείστε, ως εκφραστές μιας ύψιστης πολιτειακής λειτουργίας, ήτοι της νομοθετικής, να αποφασίσετε, μεταξύ άλλων, για την επαγγελματική υπόσταση και την αξιοπρέπεια του δικηγορικού σώματος. Αντιλαμβανόμενοι το ρόλο Σας σε μια δημοκρατική κοινωνία και ακολουθώντας τη φωνή της συνείδησής Σας, καλείστε να διασφαλίσετε τις αρχές του κράτους δικαίου και την ανάπτυξη της εργασίας στην εποχή της κρίσης. Η ευθύνη είναι δική Σας».

Επιπρόσθετα Κύριε Βουλευτά στην επιστολή σας, εκτός της αυθαίρετης, ανακριβούς και αναληθούς ερμηνείας την οποία δίνετε στο περιεχόμενο της επιστολής μου, αναφέρετε παραπλανητικά, ανακριβή και παραποιημένα στοιχεία, καλό δε είναι να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη και οι πολίτες της Σάμου ποια είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και πως λειτούργησε η Κυβέρνηση και ο Υπουργός σας όσον αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πρώτιστα ψευδώς αναφέρετε στην επιστολή σας ότι κατατέθηκαν στη Βουλή αναλογιστικές μελέτες. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην οποία και εγώ συμμετείχα συναντήθηκε στη Βουλή με τον Κο Κατρούγκαλο και με τον Κο Πετρόπουλο και ζήτησε ποσοτικοποιημένα στοιχεία και αναλογιστικές μελέτες. Μέχρι την φερόμενη ακρόαση των φορέων, οι επιβεβλημένες κατά το Σύνταγμα μελέτες παρέμειναν "επτασφράγιστο μυστικό" και δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα κι έτσι η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων και η περίφημη "ακρόαση" των φορέων κατέληξε άνευ ουσίας και νοήματος. Γνωρίζετε Κύριε Βουλευτά ότι ακόμα και σήμερα ο Υπουργός σας δεν έχει υποβάλει τις αναλογιστικές μελέτες, αλλά παλαιά στοιχεία και εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, που δεν παρέχουν αναλογιστική τεκμηρίωση του προτεινόμενου συστήματος, ως δε προς το ΕΤΑΑ δεν υπάρχει καν μελέτη. Τέλος στις 5 Μαΐου 2016 ο Κος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η «μελέτη» θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου, δηλαδή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!!!

Παραπλανείτε τους πολίτες όταν αναφέρετε ότι στις χαμηλές κατηγορίες ασφαλισμένων δεν υπάρχει επιβάρυνση και υπάρχει μόνο στις υψηλές και ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι «στάδιο» και δεν είναι το «τέλος»…!!!

Μάλλον εσείς που εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ύφεσης, εξαθλίωσης, ανέχειας και πλήρους εξόντωσης των ελευθέρων επαγγελματιών βλέπετε «στάδιο» και όχι «ΤΕΛΟΣ» ζείτε σε άλλον πλανήτη!!!

Απλή αριθμητική είναι Κύριε Βουλευτά: παλιός Δικηγόρος με εισόδημα 30.000 ευρώ με το νόμο-τέρας θα καταβάλλει 11.385,00 ευρώ και νέος με εισόδημα 15.000,00 ευρώ θα καταβάλλει εισφορές 5.692,00 ευρώ. Σε αυτά τα ποσά αν προσθέσουμε τον φόρο εισοδήματος 29%, την προκαταβολή φόρου, τον φόρο αλληλεγγύης, τον φόρο επιτηδεύματος και τους έμμεσους φόρους (προχθές η Κυβέρνηση σας φορολόγησε ό,τι είχε απομείνει, το INTΕRNET, το φυσικό αέριο, βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, καφέ, τσιγάρα, συνδρομητική τηλεόραση… και «ουκ έστιν αριθμός!!!) το μόνο που μένει για να ζήσει ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Αλήθεια γιατί δεν λέτε στην επιτολή σας προκειμένου να πληροφορηθεί ο κόσμος ότι από 1-1-2017 καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν μειωμένες εισφορές για τους ασφαλισμένους κατά τη πρώτη 5ετία ασφάλισης τους;

Κύριε Βουλευτά αντικειμενικά το νομοσχέδιο που ψηφίσατε σύμφωνα με τον Ελεγκτικό Συνέδριο, τους Συνταγματολόγους και τις Ενώσεις Δικαστών είναι αντισυνταγματικό άλλωστε και εσείς στην επιστολή σας εμμέσως πλην σαφώς λέτε ότι «στο βάθος (;;;) οι επιστήμονες έχουν μεγάλο μέρος του δίκιου με το μέρος τους». Και για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους, οι λέξεις που χρησιμοποιείτε στην επιστολή σας και με αφορούν όπως «αήθεις υπαινιγμοί, παραποιήσεις, κρυμμένες προσβολές και απειλές» δεν υπάρχουν, αποτελούν δε εύσχημο τρόπο αποποίησης των δικών σας ευθυνών, επιλογών και πράξεων που μετουσιώθηκαν με τη ψήφο σας και το μέσω αυτής πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

Εγώ προσωπικά ως εκπρόσωπος ενός επιστημονικού συλλόγου σας κάλεσα μέσω ενός κειμένου που διέπεται από απόγνωση, ορμή και αγωνιστικότητα και όχι από απειλές, υπαινιγμούς και προσβολές να μη ψηφίσετε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προκειμένου να μη μπει ταφόπλακα στην επαγγελματική υπόσταση, στη βιωσιμότητα, τις ελπίδες και τα όνειρα των δικηγόρων και των οικογενειών τους. Απλά σας έγραψα ότι στο χέρι σας είναι να μας «κοιτάτε στα μάτια και στο χέρι σας είναι να μη τολμήσατε να μας ξανακοιτάξετε…. Αν αυτό το θεωρείτε απειλή αγνοείτε και την ερμηνεία και τη σημασία των λέξεων (ως νομικός σας θυμίζω ότι ΑΠΕΙΛΗ = όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη… κλπ). Τώρα που είδατε εσείς και πως προκύπτει πρόκληση τρόμου, ανησυχίας με βία ή με παράνομη πράξη από τα γραφόμενα μου εγώ προσωπικά δεν το καταλαβαίνω.

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που με βάση την απαντητική επιστολή σας και το περιεχόμενο της μου δώσατε την ευκαιρία να πληροφορήσω τους πολίτες της Σάμου ποια είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η δική μου ή του Πολιτικού ανδρός;



Σάμος 10 Μαΐου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑΜΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required