30 Μαΐ 2016

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου πραγματοποίησε με επιτυχία την σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου την Τετάρτη, 25 Μαΐου, στην αίθουσα Τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.









Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και ήταν παρόντες το σύνολο των μελών του Σ.Ο.Π.Π.: ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Παγώνης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου κ. Σεϊτανίδης Γεώργιος, το ειδικευμένο στέλεχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μπονοφάς Διαμαντής, ο Σύμβουλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Στάντζος Γεώργιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχος κ. Κοτρίδης Παναγιώτης, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Βιτεντζάκης Δημοσθένης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Σάμου κα. Κινιαζοπούλου Ζωή, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Παπαγεωργίου Πάρης, , ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Κωνσταντέλλης Νικόλαος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κ. Νταμπαλέτσιος Αστέριος, ο Αερολιμενάρχης κ. Μανούκας Παναγιώτης, οι εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, οι εκπρόσωποι Συλλόγων και Ομάδων Δασοπροστασίας, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Αυτοδυτών και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Επίσης πήραν μέρος στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης ο Έπαρχος Ικαρίας κ. Γενούζος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φούρνων κ. Καρύδης Δημήτρης μαζί με εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων.


 



Ακολούθησε μεστή και ουσιαστική συζήτηση η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό επίπεδο, κατά την οποία επισημάνθηκαν κενά, ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες, επικαιροποιήθηκε η συνέργεια σε έργα και δράσεις μεταξύ φορέων καθώς και η ανάγκη παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων πρόληψης δασικών πυρκαγιών αρμοδιότητας των υπόχρεων φορέων. Επισημάνθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης και απλοποίησης των διαδικασιών μεταφοράς οχημάτων και προσωπικού πυρόσβεσης μεταξύ των νησιών του Ν. Σάμου.


Υπήρξε σημαντική παρέμβαση των ΜΜΕ, που αφορούσε την πληροφόρηση κατά τη διάρκεια συμβάντων με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της έγκυρης ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας.


Τέλος, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση συνεδρίασης του ΣΟΠΠ τοπικής σύνθεσης στην Ικαρία , με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Επαρχείου, των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντών Συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required