8 Ιουν 2016

40% κάτω οι αφίξεις εξωτερικού τον Μάιο

Επιβεβαιώνονται και με επίσημα νούμερα οι προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σαιζόν στο νησί μας. Κατάρρευση της τουριστικής κίνησης του Μάιου έδειξαν τα νούμερα από το αεροδρόμιο "Αρίσταρχος". 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το αεροδρόμιο της Σάμου  οι αφίξεις από χώρες εξωτερικού σημείωσαν πτώση 40,4% σε σχέση με το 2015. Παραδοσιακές αγορές όπως οι Αυστριακοί ( -59% ) , Βέλγοι ( - 42% ) , Ολλανδοί ( - 42% ) , Άγγλοι (-44%) , Σουηδοί ( -57% ) γύρισαν την πλάτη τους στο νησί μας. Μοναδική εξαίρεση οι δανοί και νορβηγοί οι οποίοι κράτησαν και αύξησαν τα νούμερά τους, κόντρα στο ρεύμα. Σύμφωνα με προβλέψεις τουριστικών παραγόντων δεν φαίνεται στον ορίζοντα ουσιαστική ανάκαμψη ούτε και τους επόμενους μήνες που αναμένεται να κινηθούν επίσης με μείον, έστω και αν αυτό θα είναι μικρότερο. Δυστυχώς είναι πια φανερό, σε όσους τουλάχιστον είναι ικανοί να δουν και να ακούσουν τι συμβαίνει τριγύρω τους, ότι η φετινή τουριστική σαιζόν χάθηκε για τη Σάμο με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού μας. 


Η περσυνή δυσφήμιση που συνεχίζεται εν μέρει και σήμερα σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του τουρισμού της Σάμου από την Κυβέρνηση τίποτα καλό δεν προμηνύουν για το μέλλον μας . Κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για να αντιστραφεί η δυσμενής κατάσταση ή να βοηθηθούν έστω και στο ελάχιστο οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας. Όλη η όποια προσπάθεια έγινε το χειμώνα προς την Κυβέρνηση για κάποιες θετικές ενέργειες και αντισταθμιστικά οφέλη είχε σαν αποτέλεσμα παραγωγή δελτίων τύπου, ωραίες φωτογραφίες και παχιά λόγια και από εκεί και πέρα ένα μεγάλο τίποτα. Ελπίδα όλων να υπάρξει τουλάχιστον ηρεμία μέσα στο καλοκαίρι και να μην επαναληφθούν έστω και σε μικρότερο βαθμό οι περσυνές εικόνες, για να μπορέσει ίσως να ανακάμψει ο τουρισμός μας το 2017.

Από την έντυπη έκδοση του "Σαμιακού Βήματος"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required