28 Φεβ 2019

Ώρα για... τσίκνισμα! Που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη στη Σάμο

Διάφορες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τσικνοπέμπτη, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν για λίγες ώρες από την καθημερινότητα. Τα κάρβουνα θα ανάψουν σε πολλές περιοχές της Σάμου, τηρώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης που σηματοδοτεί ουσιαστικά τις εκδηλώσεις της αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

Βαθύ. Για 2η χρονιά, στην πόλη της Σάμου, ο δήμος Σάμου, ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας και την ΕΟΣ Σάμου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη. Στον δρόμο Γυμνασιάρχου Κατεβαίνη και Καπετάν Σταμάτη, θα στηθεί από τις 12 το μεσημέρι ένα μεγάλο πάρτι που θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα, ευγενική χορηγία των τοπικών καταστημάτων, με συνοδεία παραδοσιακής αποκριάτικης σαμιώτικης μουσικής. Σκοπός είναι να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή στο πλαίσιο των αποκριών, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και συνεχίζοντας την παράδοση μας.

Βαθύ. Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο του Συλλόγου στο Άνω Βαθύ, ο "Καπετάν Λαχανάς". « Μασκαρευτείτε κι ελάτε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε αποκριάτικα τραγούδια.  Κι επειδή η μέρα απαιτεί να τσικνίσουμε, θα ψήσουμε και θα κεράσουμε σουβλάκια», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Καπετάν Λαχανάς.

Καρλόβασι. Στην πλατεία Βαλασκατζή, στις 7 το απόγευμα θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη στο Καρλόβασι. Στην εκδήλωση θα υπάρξει και κλόουν για να ψυχαγωγήσει και να φωτογραφηθεί με τα παιδιά.

Παλαιόκαστρο. Οι δρόμοι του «τσικνίσματος» και του κεφιού οδηγούν στο Παλαιόκαστρο! Στις 5 μ.μ., στην πλατεία Παλαιοκάστρου, θα σας περιμένει ο Σύλλογος «Ανατολή» όπου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ σας προσκαλούν σε αποκριάτικο γλέντι με βόλτα μασκαράδων στους δρόμους του χωριού, τσαμπούνα από τον Μανόλη Λεβισιάνο και χορό από τα μέλη του συλλόγου «Καπετάν Λαχανάς».

Μαραθόκαμπος. Τον ετήσιο χορό του, με την ορχήστρα του Νίκου Σαράντου, διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη το τμήμα βόλεϊ του Κέρκη Μαραθοκάμπου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 19.30, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Μαραθοκάμπου και η τιμή πρόσκλησης κοστίζει 15 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required