22 Οκτ 2019

Ευχαριστήριο του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου για τις μαζικές στειρώσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια φορά μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων, οι οποίες για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν από ολλανδό κτηνίατρο.

 «Μια τέτοια δραστηριότητα θεωρείται ένας από τους βασικούς σκοπούς του σωματείου μας, επειδή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος της αποφυγής του πολλαπλασιασμού των αδέσποτων.  Όπως πάντα βρήκαμε και ανταπόκριση από την κοινωνία», αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο.

Με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όσους βοήθησαν.

-Πρώτον βέβαια τον εκπληκτικό Ολλανδό κτηνίατρο VICTOR LANS. Η εξαιρετική του επαγγελματικότητα σε συνδυασμό με την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τα αδέσποτα μας έκανε φοβερή εντύπωση. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες του, τους τρεις αξιωματικούς κτηνίατρους ΛΕΟΝΙΔΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΗΛΙΑ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΗ και ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ καθώς και το 79 ΑΔΤΕ. Επίσης ευχαριστούμε τον Ιταλό κτηνίατρο GUIDO PIETROLUONGO, που ήταν πάλι όπως και στις προηγούμενες στειρώσεις στο πλευρό μας.

Σε πέντε μέρες στειρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν (με ηλεκτρονική σήμανση) και εμβολιάστηκαν 50 αδέσποτα, τα περισσότερα θηλυκά. Όλα τα σκυλάκια είναι μια χαρά και η ανάρρωση τους πάει θαυμάσια.


-Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ανατολικής Σάμου τον κ. Δήμαρχο ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΝΤΖΟ, τον κ. Αντιδήμαρχο ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΡΑ, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κ. ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ. Ο Δήμος ανέλαβε τα έξοδα των εισιτηρίων του κ. LANS και των αναλώσιμων φαρμάκων

Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Δυτικής Σάμου, τον κ. Δήμαρχο ΑΛΕΞΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, τον κ. Αντιδήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ, την Πρόεδρο του Δ.Σ. κυρία ΑΡΙΑΔΝΗ ΡΙΓΛΗ και την κυρία ΜΑΚΡΗ για την στήριξη τους ώστε να πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στο Καρλόβασι.

-Ευχαριστούμε πολύ τον κτηνίατρο ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ, ο οποίος παραχώρησε το κτηνιατρείο του το περασμένο Σαββατοκύριακο (όπως και άλλες φορές). Πρόθυμη όπως πάντα μας βοήθησε επίσης η συνεργάτισσα του, η κυρία ΚΙΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΗ.

-Επίσης ευχαριστούμε πολύ την Αντιπεριφέρεια Σάμου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη και την Κτηνιατρική Υπηρεσία για την παραχώρηση του πρώην αγροτικού κτηνιατρείου στο Καρλόβασι, την κυρία ΘΕΟΦΙΛΗ ΓΕΡΟΝΤΙΔΟΥ και ειδικά τον κ. ΠΕΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥ. Η βοήθεια του ήταν πολύ σημαντική.


- Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, το ξενοδοχείο DORYSSA για την φιλοξενία του κτηνιάτρου (στο ξενοδοχείο ONE στο Ποτοκάκι) καθώς επίσης την επιχείρηση KYKLOS – RENT A CAR για την διάθεση αυτοκινήτου για την μετακίνηση του κτηνίατρου.

- Επίσης, ευχαριστούμε πολύ την κυρία NETTY DE KULVE, η οποία μας έφερε σε επαφή με τον κ. Lans και έτσι ξεκίνησε αυτή η σπουδαία δράση.

- Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του σωματείου μας για τη συμμετοχή τους, των οποίων η προσφορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση και ιδιαίτερα την ΜΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, την ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΚΟΤΟΥ και τον HERO ZIELKER.


«Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κλείσουμε το ευχαριστήριο μας πάλι με μια αναφορά στην θλιβερή πραγματικότητα: όλες οι μεγάλες προσπάθειες τόσο πολλών εθελοντών θα παραμείνουν μάταιες όσο ανεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν στειρώνουν τα θηλυκά σκυλάκια τους και παρατάνε τα ανεπιθύμητα κουταβάκια στο δρόμο. Έτσι δημιουργούνται εκατοντάδες αδέσποτα. Είναι καιρός να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος, πως η εγκατάλειψη κατοικίδιων δεν είναι μια απλή παραβατική συμπεριφορά, αλλά έγκλημα και πρέπει να το καταγγέλλουμε», αναφέρει το Σωματείο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required