22 Οκτ 2019

Συνεδρίασαν από κοινού για το Μεταναστευτικό

Φωτο. "Σαμιακόν Βήμα"
Το βράδυ της Δευτέρας, 21 Οκτωβρίου, στις 8, πραγματοποίησαν από κοινού συνεδρίαση τα Κοινοτικά Συμβούλια Σαμίων και Βαθέος για το Μεταναστευτικό. Με έκδηλη την ανησυχία και την αγωνία για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος κ.κ. Δημήτρης Βογιατζής και Σταμάτης Σεϊρλής, αντίστοιχα, αποφάσισαν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, καθώς και τις επόμενες κινήσεις δράσης.


Φωτο. "Σαμιακόν Βήμα"

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και τοποθετήθηκαν στη διάρκειά της ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Κολλάρος ενώ παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιχάλης Μητσός, Γιώργος Διονυσίου και Βαγγέλης Καρράς. 

Η συνεδρίαση διεξήχθη 4 ώρες μετά τη διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό, στην πλατεία δημαρχείου, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. 

Ο δήμαρχος εξήγησε τη μέχρι στιγμής ακολουθούμενη πολιτική στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού, ενώ δήλωσε ότι αν δεν πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τα όσα έχουν λεχθεί περί ουσιαστικής αποσυμφόρησης του νησιού, υπάρχει σχέδιο δυναμικότερων αντιδράσεων. 

Στη συνέχεια, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ακόμη μία φορά, για το θέμα λειτουργίας τάξης διδασκαλίας προσφυγόπουλων (δεν είναι αντίθετοι, αλλά οι συνθήκες παραμένουν ακατάλληλες), ενώ σήμερα Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, θα αιτηθούν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να έρθει ως θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required