19 Οκτ 2019

Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί για τον δάκο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και ελαιοτριβείς

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη  οι ψεκασμοί συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, όπου στις ενταγμένες ελαιοκομικές περιοχές πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί με εγκεκριμένα σκευάσματα.

Η συγκομιδή βρώσιμου και ελαιοποιήσιμου καρπού μπορεί να ξεκινήσει με την ωρίμανση του (αλλαγή χρώματος), από την ημερομηνία που αναγράφεται στον παρακάτω πίνακα, ανά τοπική ή δημοτική κοινότητα. Για όσες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα δεν υπάρχει περιορισμός για την έναρξη της συγκομιδής.

Στην περίπτωση που οι παραγωγοί έχουν προβεί από μόνοι τους σε ψεκασμούς, θα πρέπει να τηρήσουν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του σκευάσματος. Επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί σκοπεύουν να συγκομίσουν όψιμα, πρέπει να συνεχίσουν από μόνοι τους τις επεμβάσεις φυτοπροστασίας για να προστατεύσουν τον ελαιόκαρπο.

Όπως τονίζει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου η τήρηση του χρόνου αναμονής αποτελεί ευθύνη του παραγωγού και δεν υπάρχει περιορισμός στην ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ελαιοτριβείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required