29 Οκτ 2019

Στη Σάμο η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σύσκεψη με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Ντούνια Μιγιάτοβιτς,  έγινε χθες στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, μετά από αίτημά της και στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Σάμο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Συζητήθηκαν εκτενώς οι αρνητικές επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού στο νησί της Σάμου και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα του νομού και η κατεπείγουσα ανάγκη να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού του Κ.Υ.Τ. έως την καθολική αποσυμφόρηση και κατάργησή του.

Η ανάγκη προστασίας της υγείας, του αισθήματος ασφάλειας, της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των μονίμων κατοίκων ενός ακριτικού νησιού της Ελλάδας και της Ευρώπης, που εν μέσω κλίματος εντάσεως με την γείτονα, καλείται να διαχειριστεί την ύπαρξη σημαντικού αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, διαφορετικής πολιτιστικής προέλευσης, θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ακόμη και σκοπιμότητας έλευσης, ήταν τα βασικότερα ζητήματα που τέθηκαν στην επίτροπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required