5 Φεβ 2020

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ

Ψηφίστηκε χθες το βράδυ από την κυβερνητική πλειοψηφία η τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ και την θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης σε δήμους με δομές φιλοξενίας, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων:




• Σύσταση Μητρώου μελών και εργαζομένων στις ΜΚΟ,

• Θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης προς τους δήμους στα όρια των οποίων λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων,

• Επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστατευτικού προβλήματος.

Ο έλεγχος εκτιμάται ότι θα ρίξει φως στο κατά πόσο κάποιοι κρύβονται πίσω από τα πρόσφατα επεισόδια και τις αντιδράσεις μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στα ανοιχτά κέντρα των νησιών. 


Την ίδια στιγμή, υπάρχουν καταγγελίες ότι διακινητές μεταναστών καλύπτονται πίσω από τη συνεργασία τους με τις ΜΚΟ. 

Aρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι η καταγραφή των ΜΚΟ και η αλλαγή του πλαισίου ταυτοποίησης και λειτουργίας τους έχει προκαλέσει αναταραχή σε άτομα που κρύβονταν πίσω από ορισμένες από αυτές, προκειμένου να εκμεταλλευτούν όσους έφταναν από τα παράλια της Τουρκίας και να αποκομίσουν κέρδη.

Απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός ότι ακούμε για καταγραφή και έλεγχο των περίφημων ΜΚΟ από την εποχή υπουργίας Γιάννη Μουζάλα. Με λίγα λόγια, όλα αυτά τα χρόνια, και 3 υπουργούς μετά, δρούσαν και δρουν απολύτως ανεξέλεγκτα αποδεικνύοντας περίτρανα την χαλαρότητα που ισχύει στη χώρα μας αλλά και το γεγονός ότι: "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required