5 Φεβ 2020

Μουτζούρης για Προσφυγικό - Κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εξοργισμένος με την απόφαση της κυβέρνησης να μην κηρύξει τα νησιά του Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Προσφυγικού εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.


«Είμαι εξοργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο περιφερειάρχης.

 «Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών που έχουν φτάσει σε απελπιστικό σημείο είναι το αίτημα τόσο των ίδιων των εγκλωβισμένων, όσο και των κατοίκων», είπε ο Κ.Μουτζούρης μιλώντας στον ANT1 και ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν κρούσματα κλοπών από πλευράς αιτούντων άσυλο, είπε πως «υπάρχουν και τέτοια, αφού σε μια ανώμαλη κατάσταση γίνονται πολλά».


«Θα έχουμε συγκρούσεις»
«Θα έχουμε συγκρούσεις, κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», επανέλαβε και εξήγησε ερωτηθείς του τι σημαίνει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» έκανε λόγο για μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού. «Θέλουμε γιατρούς για να περιθάλψουμε και αυτούς τους ανθρώπους, απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα νησιά και ανακοπή των αφίξεων στα νησιά.

«Μόνο γέλιο μου προκαλούν τα δίχτυα», σχολίασε τέλος για το πλωτό φράγμα που μελετάται να μπει στα νησιά του Αιγαίου.


Πηγή: in.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required