15 Φεβ 2020

Μεταναστευτικό - Σε σύσκεψη σήμερα οι πρόεδροι των χωριών

Σύσκεψη των προέδρων των χωριών της Ανατολικής Σάμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στους Μυτιληνιούς, με πρωτοβουλία του προέδρου της , κ. Ελευθερόγλου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Στο φως της δημοσιότητας», στον «Αρμονία 103,2», ο πρόεδρος του χωριού ανέφερε πως θα  ενημερώσει τους αντιδήμαρχους και τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου να παραβρεθούν, για να συζητήσουν το θέμα και να λάβουν αποφάσεις «για το μέλλον του νησιού».



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Για Αλκατραζ προορίζετε τα νησιά μας κύριοι της ΝΔ και όχι για Ellis Island. Το Ellis Island άνοιξε τις πύλες του το 1892 και μέχρι το 1954 υποδέχθηκε σχεδόν 12-15 εκατομμύρια μετανάστες από όλον τον κόσμο. Από εκεί περνούσαν από επιθεώρηση όσοι έφθαναν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος και η παραμονή στην Αμερική. Νησί ελπίδας, αλλά και απογοήτευσης, αφού όσοι δεν κατάφερναν να πάρουν τη μεταναστευτική άδεια επέστρεφαν στην πατρίδα τους με το πλοίο που είχαν φτάσει ως εκεί. Εσείς που με περισσή ευκολία εξοστρακίζατε ΕΛΛΗΝΕΣ, και μάλιστα προληπτικώς συλληφθέντας στα ξερονήσια, δεν θέλετε να δείτε σαν λύση, την εγκατάσταση όλων αυτών των παρανόμως εισελθέντων στη χώρα μας, σε ξερονήσια. Εσείς που το 1924, στην περιοχή που σήμερα είναι η Μπάφρα Σερρών, όπου είχαν εγκατασταθεί με την ανταλλαγή, Έλληνες του πόντου σε τσαντήρια, την τρίτη ημέρα από την εγκατάσταση, πήγατε σαν ομάδα κρούσης από ένα διπλανό χωριό, την Πρώτη (τότε Κιούπκιοϊ), με επικεφαλής κάποιο Γεώργιο Καραμανλή, πατέρα τού τέως εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ήταν δάσκαλος. Επιτεθήκατε με αξίνες κ.λ.π. αυτοσχέδια όπλα, κάψατε τα αντίσκηνα, βιάσατε γυναίκες και τους είπατε, «σηκωθείτε φύγετε, δέν σας θέλουμε εδώ». Αιτία, ήταν η επιδίωξη τους να διώξουν τους Πόντιους πρόσφυγες από τα «ανταλλάξιμα κτήματα» ώστε να τα καρπωθούν οι ίδιοι, για να γίνουν αργότερα ακόμα και εφοπλιστές. Σήμερα εσείς οι ιδεολογικά απόγονοι του Γεωργίου Καραμανλή, ίσως για να εξιλεωθείτε από τα παραπάνω εγκλήματα, εναντίον Ελλήνων, υπονομεύετε την εθνική μας κυριαρχία, με την χαλαρή και ενδοτική πολιτική σας στο μεταναστευτικό. Το μεταναστευτικό ή για να ακριβολογούμε το λαθρομεταναστευτικό (αυτή ακριβώς η λέξη αναφέρεται και στο άρθρο 79 παρ. γ. της Συνθήκης λειτουργίας της Ε.Ε.) είναι σήμερα το κρισιμότερο και πρωταρχικό εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required