13 Φεβ 2020

Εξω από το υπουργείο Εσωτερικών οι νησιώτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν δήμαρχοι και φορείς των νησιών του Βόρειου Αιγαίου για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών στις περιοχές τους.

Οι δήμαρχοι  με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και κατοίκους συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η κινητοποίηση των νησιωτών αποτελεί απάντηση στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό με κυρίως επίδικο αντικείμενο την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το «πράσινο φως» στο υπουργείο Μετανάστευσης να επιτάσσει εκτάσεις και ακίνητα για τη δημιουργία κλειστών δομών.

«Βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως αυτά τα νησιά ήταν, είναι και θα είναι ελληνικά, κανείς δεν μπορεί να τα αποξενώσει από τη μητέρα Ελλάδα, όποιο μέτρο και όποια επίταξη και αν κάνει. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά. Δεν είμαστε καταθετήριο ψυχών. Η Κυβέρνηση είχε πει για αναλογία 1% σε κάθε περιφέρεια. Δεν μπορεί να αποξενώσει τόσο μεγάλη μερίδα πληθυσμού με αυτά που αποφασίζει και πρέπει να δει με αγάπη τα νησιά. Είμαστε υπέρ των ειρηνικών και συναινετικών λύσεων και καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή να το ξανασκεφτεί. Περιμένουμε κινήσεις καλής θελήσεως από την Κυβέρνηση», είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Εμείς στη Σάμο το πρόβλημα το ζούμε περισσότερο, γιατί είναι μέσα στην πόλη και οι κάτοικοι δεν μπορούν να ζήσουν με αυτές τις συνθήκες. Απαιτούμε αποσυμφόρηση», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σαμίων Αττικής, κ. Κώστας Αγγελής.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required